Piwonie to piękna ozdoba ogrodu i chyba każdy się z The post Jesienią wrzuć 2 kg pod krzak. Wiosną piwonia rozwitnie na maksa appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Maliny z własnego ogródka, uprawiane własnoręcznie, zawsze będą smakować lepiej niż kupne. Do tego dochodzi również wiedza o tym, czym były nawożone i podlewane. Tylko tak mogę mieć pewność, że owoce są w 100% organiczne.Aby krzewy malin rosły zdrowo...
Skrzydłokwiat to wspaniała ozdoba każdego wnętrza. Co zrobić, by zawsze The post Jesienią wsyp pod osłabiony skrzydłokwiat. Wybuchnie kwiatami appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Kiedyś jedliśmy głównie ziemniaczane. Dziś kotlety warzywne to wciąż rozrastająca się kategoria potraw, a w roli bazowych składników wciąż pojawiają się kolejne rośliny. Kalarepa jest jedną z nich.
Zainspiruj się i na dzisiejszy obiad podaj fantastyczną zapiekankę. Wystarczy, że masz makaron i kilka składników, a przygotujesz przepyszne danie dla całej rodziny. Zachwycą się nią na tyle, że poproszą o niejedną dokładkę. Wypróbuj przepis, a będz...
W zalewie zalew pomidorowych zapominamy czasem, że najlepszą przygotowuje się z surowych pomidorów. Warto więc przypomnieć: w sezonie, kiedy świeże, pachnące krajowe pomidory są łatwo dostępne i dość tanie, nie idziemy na kompromisy. Pamiętajmy o sos...
To niezwykle ciekawe w smaku pieczywo czosnkowe smażymy na patelni. Dzięki temu uzyskujemy chrupiącą przekąskę. Sprawdzi się ona świetnie jako część imprezowego stołu na wszelkiego rodzaju spotkaniach towarzyskich.
Cukinia słynie z delikatnego i świeżego smaku. Warto z tego lubianego warzywa wyczarować pyszne danie. Smażona cukinia z aromatycznymi przyprawami sprawi, że chętnie sięgniesz po dokładkę tej potrawy. Zrobisz ją w prosty sposób dzięki temu przepisowi...
Marzysz o wyjątkowej i smacznej przekąsce w ciągu dnia? Czosnek będzie idealnym rozwiązaniem. Oczywiście nie chodzi o samo warzywo, ale przygotujesz z niego przekąskę, która spodoba się wszystkim. Przygotowanie jest banalne i warto zaryzykować, bo da...
Rosół to jedno z najważniejszych dań w polskiej kuchni. Podawany jest podczas uroczystych okazji, lubimy jeść go w niedzielę. Jego przygotowanie nie jest trudne, ale... nawet mały błąd może spowodować, że zupa przestanie być idealnie klarowna. Podpow...
Sezon na skarby z polskich sadów i ogrodów w pełni. Warto wykorzystać go nie tylko zajadając się dojrzałymi owocami na podwieczorek, ale również przygotowując weki. Słoiki z zamkniętym smakiem lata świetnie sprawdzą się na zimowe dni, gdy za polskimi...