Oto najbogatsi Polacy w branży mody. Rodzimy sektor fashion to nie tylko kreatywność projektantów, ale także całkiem imponujące fortuny. Właściciele i założyciele największych brandów mogą pochwalić się majątkami o wysokości nawet kilku miliardów zło...
O około 5% wzrosną maksymalne poziomy wynagrodzeń dla osób zajmujących kierownicze stanowiska w administracji samorządowej. Ostateczna decyzja w sprawie ewentualnych podwyżek płac dla wójtów, burmistrzów, prezydentów miast i starostów należeć będzie...
W pierwszych ośmiu miesiącach Polska wydała na importowane ziemniaki ponad ćwierć miliona złotych. Sezon zdominowały ziemniaki z Niemiec - nasi zachodni sąsiedzi zarobili na transakcjach ponad 130 mln zł. Tymczasem polscy producenci narzekają na nisk...
Choć rolnicy liczą na wzrosty, rynek tuczników nadal stoi w miejscu. Czy w najbliższych tygodniach nie ma co liczyć na wyraźne podwyżki. Sprawdzamy co mówią eksperci. Niemcy nie podnoszą stawek. „Grana jest cena w dół” Na niemieckim rynku – który mo...
Obowiązek właściwej identyfikacji i rejestracji zwierząt nie jest jedynie formalnością. Jego niedopełnienie może prowadzić nie tylko do strat finansowych, ale również do utraty zwierząt. Jakie kary i kto je nałoży?
Kiedy Kennedy rozpoczął inwazję w Zatoce Świń, sprawował urząd prezydenta zaledwie od siedemdziesięciu ośmiu dni. Wspierana przez CIA próba obalenia komunistycznego rządu Fidela Castro na Kubie od samego początku była skazana na fiasko. CIA zwerbował...
ARiMR podała nowy termin na złożenie wniosku, dla producentów trzody chlewnej, którzy ubiegać się chcą o wsparcie z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności. Do kiedy jest czas?
Producenci trzody chlewnej zyskali dodatkowy tydzień na złożenie wniosku o dofinansowanie z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (KPO). Nabór wniosków o wsparcie na wdrażanie technologii rolnictwa 4.0 został przedłużony do 4 sierpnia 202...
Produkty z gryki mogą być cennym źródłem węglowodanów w diecie zwierząt gospodarskich. Ma ona wysoki, choć rzadko wykorzystywany potencjał. Poznańscy naukowcy sprawdzili, jak wpływa na produkcyjność, zdrowotność i jakość mięsa świń.