Czy na pewno wiesz, jak mrozić mięso? Choć czynność wydaje się nieskomplikowana, wielu z nas popełnia błąd, przez co mięso narażone jest na szybsze zepsucie. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak zrobić to poprawnie, a mrożone mięso dłużej zachowa świeżość.
Reprezentacja Polski zakończyła igrzyska olimpijskie w Paryżu z 10 medalami (1 złotym, 4 srebrnymi i 5 brązowymi). - Popełniamy błąd PR-owy, że liczba medali jest dla nas kluczem do oceny, czy igrzyska były dobre, czy złe. A tu nie chodzi o liczbę me...
Dlaczego młode osoby często czują się bezsilne wobec otaczającego je świata? Dlaczego mają trudności z podejmowaniem decyzji i braniem odpowiedzialności za swoje życie? Odpowiedź może zaskoczyć - to my, osoby dorosłe, często nieświadomie odbieramy im...
Nieprawda, że rząd postawił tylko na Kamalę Harris w wyborach prezydenckich w USA. Nie popełniamy błędu PiS, który postawił wszystkie żetony na Donalda Trumpa - powiedział Radosław Sikorski. Szef MSZ odniósł się do wcześniejszych słów posła PiS Mariu...
Jest wiele lepszych sposobów niż plastikowe pudełko. Dzięki nim rozmrożony koperek będzie wyglądał bardziej świeżo. W niektórych przypadkach może się zaś wręcz okazać, że będzie zdrowszy.
Zaskakujący początek pierwszego dziś ekstraklasowego spotkania. GieKSa bardzo szybko obejmuje prowadzenie, a to wszystko za sprawą nonszalancji Jagiellonii. Podopieczni Adriana Siemieńca chcą rozgrywać spokojnie od tyłu, ale jak widać nie zawsze im t...
Wentylator to tani i skuteczny sposób na przetrwanie letnich upałów. Warto jednak zadbać o odpowiednie ustawienie urządzenia, by zapewniało możliwie najlepszą efektywność.
Makaron jest wyśmienitym dodatkiem do wielu dań. Chętnie dodajemy go do zapiekanek, mięsa, warzyw, zup oraz sałatek. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy. I tutaj niemal wszyscy Polacy popełniają najgorszy błąd.
Czy już teraz czas pomyśleć o wigilijnej zupie grzybowej? Tak, jeśli chcesz ją ugotować na grzybach z własnych zapasów. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod, bo grzyby nie traciły swoich właściwości ani smaku. Gdy zrobisz to prawidłowo, po rozmroż...
Fasolka szparagowa, ten zielony strączek, jest jednym z ulubionych warzyw Polaków. Cenimy ją za delikatny smak, chrupkość i bogactwo składników odżywczych. Jednak czy na pewno wiemy, jak ją prawidłowo przygotować? Niestety, wiele osób popełnia prosty...
Proces stanowienia prawa w krajach członkowskich Unii Europejskiej strukturą przypomina sztafetę: po ustanowieniu woli, Parlament Europejski publikuje rozporządzenie do zaimplementowania w poszczególnych krajach. Tak powstaje dyrektywa. Jej implement...