Zupa gyros to znajoma w smaku propozycja o orientalnym wyrazie. Jest rozgrzewająca i sycąca, a składa się z prostych składników obrobionych w nieskomplikowany sposób.
Kiedy wypróbujesz ten przepis, klasyczna zupa ogórkowa szybko odejdzie w niepamięć. Na głowę bije nawet ulubioną pomidorówkę. Moja rodzina nie mogła się nadziwić i pokochała ten niecodzienny przepis. Poniżej zdradzę swój sprawdzony przepis.
„Rosół z piekarnika”!? No, oczywiście nie do końca. Ale rzeczywiście, wszystkie jego składniki zostały wcześniej upieczone. Dodaje to najbardziej tradycyjnej z polskich zup niezwykłej głębi smaku.
Pomidorowa jest niekwestionowaną królową zup w Polsce. Jak bardzo trzeba się postarać, żeby ją zepsuć? Okazuje się, że ta flagowa pozycja wielu kart menu nie zawsze smakuje tak, jak powinna. O tym fakcie raczej boleśnie przekonał się jeden z youtuber...
Myślałeś, że o zupie pomidorowej wiesz już wszystko? Przepis Ewy Wachowicz mimo to może cię zadziwić. Kucharka przygotowała niezwykłe połączenie tradycyjnej, polskiej zupy i popularnego azjatyckiego produktu. To działa... i to bardzo dobrze!
Polacy kochają zupy. Zajadają się rosołem, ogórkową, a nie mają pojęcia, że istnieje zupa lepsza od pomidorowej. Dowiedz się, jak ją zrobić i ugotuj ją nawet dzisiaj. Przepis jest nieskomplikowany, a przygotowanie zajmuje chwilę. Rodzina w tym smaku...
Pasta z ciecierzycy zrobiła w Polsce spektakularną karierę, chętnie sięgają po nią zarówno wegetarianie, jak i osoby ceniące kuchnię bliskowschodnią. Dlatego na pewno nie zabraknie chętnych na pyszną zupę… hummusową. Jak ją przygotować?
Zupa, której skład zależy od pory roku, wiosną pojawia się w niej więcej warzyw, jesienią i zimą staje się bardziej treściwa. W każdej postaci rumpuć okazuje się doskonałym pomysłem na obiad. Jak przyrządzają go mieszkańcy Wielkopolski?
Zalewajka to tradycyjna polska zupa pochodząca z okolic Łodzi, która zachwyca prostotą i smakiem. Poznaj przepis na tę wyjątkową potrawę, idealną na chłodniejsze dni.
We Francji trwa druga tura wyborów parlamentarnych. Pierwsze dane o frekwencji wskazują, że jest bardzo wysoka. Co ciekawe, widać nawet większą mobilizację niż w przypadku pierwszej tury.
Jest niezastąpiona na wyjazdach i kojarzy się głównie z biwakowaniem pod chmurką. Kiedy dostęp do kuchni jest ograniczony, a jeść coś w końcu trzeba, to domowa konserwa w słoiku sprawdza się po prostu znakomicie. Ma lepszy skład niż wiele sklepowych...