W polskich lasach rośnie wiele grzybów, które zaskakują wyglądem i właściwościami. Jednym z nich jest siedzuń sosnowy – grzyb, który często budzi obawy ze względu na swój nietypowy wygląd, przypominający gąbkę lub kalafiora. Choć wielu grzybiarzy go omija, warto się nim zainteresować. Nie tylko smakuje wyjątkowo, ale także ma liczne właściwości prozdrowotne.
Wydawać by się mogło, że gąbka nie skrywa w sobie zbyt wiele. Ot zwykłe narzędzie do zmywania naczyń czy blatu. Okazuje się jednak, że można ją wykorzystać w mniej oczywiste sposoby.Po nacięciu jej nożem i związaniu gumką recepturką uzyskuje się przy...
Polski oddział MG Motor podał polskie ceny MG Cyberster. Wersja z napędem na tył i baterią o pojemności 77 (74,4) kWh... Artykuł MG Cyberster: CENA w Polsce to 277 900 lub 299 900 zł za 77 kWh i RWD lub AWD. Oto „tania Tesla”,...
Taka kalafiorowa zapiekanka to sycące warzywne danie z bardzo tanich składników. Spodoba się nawet niejadkom, a przy tym jest tak sycąca, że jeden kawałek wystarczy za cały obiad.
Oto ciekawy przepis na przygotowanie pieczonego kalafiora. Może on być uzupełnieniem mięsnego posiłku lub po prostu warzywnym obiadem. Niskokaloryczny kalafior jest świetnym wsparciem diety, a w tej pieczonej postaci jest dobrym, sycącym i dość lekki...
Czy słyszeliście o brokule gałązkowym, znanym również jako brokuł szparagowy lub bimi? To zdrowa i smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty, coraz częściej spotykana na naszych stołach. Jego delikatny smak i zielony kolor przypominają szparagi...
Zanim zaczniesz kręcić nosem, spróbuj. To jeden z tych wynalazków, na punkcie którego można oszaleć. Nuggetsy z kalafiora to świetna przekąska do wieczornego seansu, a także doskonała propozycja dla niejadków.
Masz już pomysł na obiad? Jeśli zastanawiasz się co podać, to zrób kalafiora z patelni. Smaczne danie zrobisz w prosty sposób dzięki temu przepisowi na kalafiora. Wyjdzie pyszny jak nigdy wcześniej.
Ten przepis wsadza kij w mrowisko. Są tacy, którzy rozdzierać będą szata, bo oto kala się świętą polszczyznę używając słów opisujących mięso do bezmięsnych potraw. Ale w czym zmienia to fakt, że stek z kalafiora jest po prostu pyszny?
Ugotowany kalafior zwykle podajemy z masełkiem i bułką tartą. Jednak jego liście wyrzucamy. Teraz warto je zatrzymać i ugotować smaczną potrawę z liści kalafiora. Na obiad będzie jak znalazł.