Znane powiedzenie mówi, że łyżka dziegciu może zepsuć beczkę miodu. Podobnie jest z zupą ogórkową. Jeden błąd w jej przyrządzeniu może sprawić, że potrawa taka będzie zupełnie niejadalna.
W tym prostym przepisie na jedną z ulubionych zup Polaków przygotowujemy ją z nietypowym składnikiem. Choć większość z nas serwuje ogórkową z ziemniakami lub ryżem. Tutaj sięgamy po produkt, ktory od niedawna jest coraz bardziej dostępny w naszych sk...
Niektórzy śmieją się, że kurki to kurczak wśród grzybów. Może mają rację? Z tym przepisem przygotowujemy je – jak kurczaka – w śmietanie. I podobnie jak z rzadka do kurczaka, dodajemy jeden ciekawy składnik.
Uważaj, zupa pomidorowa wyjdzie niesmaczna, jeżeli dodasz do niej jeden składnik. Zepsuje nie tylko smak, ale i cały obiad. Wystarczy niewielka ilość produktu, a będzie gorzka. Nie popełnij mojego błędu, zupa nie nadawała się do jedzenia.
Klasyczny przepis na rosół zna chyba każdy, jednak czy zastanawiałeś się kiedyś, jak urozmaicić jego smak? Dzisiaj przedstawiam niecodzienny przepis na rosół, który zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Chodzi o dodatek składnika, który d...