Kiedy jesień przechodzi w zimę, nasza uwaga ze zbierania grzybów zaczyna odwracać się w kierunku ich konserwowania. Najczęstszy wybór to suszenie. Nie zawsze jednak jest on najlepszy.
Chcesz cieszyć się smakiem grzybów przez cały rok? Suszenie to idealna metoda, która pozwala zachować ich aromat i wartości odżywcze. Odkryj sprawdzone techniki suszenia i dowiedz się, jak najlepiej wykorzystać suszone grzyby w kuchni, by wzbogacały...
Rosół to niekwestionowany król polskich zup. Pyszny i esencjonalny może jednak stracić na wartości. Wszystko przez dodanie podczas gotowania pewnego warzywa. Wówczas rosół zamienia się w niezdrową, a nawet toksyczną potrawę.
Sypialnia to miejsce, w którym często padają słodkie słówka i komplementy. Ale czasami zdarza się, że ktoś powie coś tak niefortunnego, że aż trudno w…
Rosół, ten polski kulinarny klasyk, od wieków kojarzy się z domowym ciepłem i zdrowiem. Jednak nawet tak prosta potrawa może kryć w sobie pewne niebezpieczeństwa. Wszystko przez jeden, często stosowany składnik – opalaną cebulę. Dlaczego ten pozornie...
"Najgorsze dane, jakie widzieliśmy" czy "negatywne zaskoczenie wyleciało poza skalę" - to tylko niektóre komentarze ekonomistów na temat wrześniowego odczytu Głównego Urzędu Statystycznego o sprzedaży detalicznej w Polsce.
Na całym świecie uważane są za rarytas nie tylko ze względu na charakterystyczny, intensywny smak, ale również wysoką cenę. To symbol luksusy, który zawitał również do polskich lasów. Znalezienie ich nie jest takie łatwe, ale są pewne podpowiedzi, kt...
Popularny napój na upały jest szkodliwy dla człowieka, pomimo że pije go każdy z nas. Rad udzieliła znana z mediów społecznościowych zielarka. Dowiedz się, o jaki napój chodzi i dlaczego jest aż tak szkodliwy dla ciała. Nie będziesz w stanie uwierzyć...
Choć rząd zapowiadał wprowadzenie drugiej waloryzacji we wrześniu, inflacja nie pozwoli na przyspieszenie podwyżek emerytur. Plus jest taki, że seniorzy dostaną czternastki. Niektórzy będą musieli poczekać na wypłaty do października.