Często traktujemy ziemniaki tylko jako dodatek do drugiego dania. Tymczasem mogą odgrywać one rolę główną i w dodatku prezentować się niezwykle efektownie. Ten szwedzki przepis sprawdził się u mnie już nie raz.
Pomysłowe śniadania z parówek i jabłek stały się w ciągu ostatnich lat osobną gałęzią sztuki kulinarnej. Oto jeden z podobnych przepisów. Poznajcie parówkowe słoneczka.
Chodzi o bardzo popularny olej roślinny. Często mamy przeświadczenie, że jest uniwersalny i można go używać na ciepło i na zimno, zawsze mamy go pod ręką. Jednak prawda jest inna. Domyślasz się który olej nie nadaje się na patelnię?
Chętnie smażymy mięso, placki, czy ryby. Jednak do smażenia wybieramy olej, który nigdy nie powinien być używany w tym celu. Staje się szkodliwy dla zdrowia i zamienia się w niebezpieczny produkt. Wyjaśniamy, na jakim oleju nie należy smażyć.
Placki ziemniaczane – klasyka polskiej kuchni, która nigdy nie wychodzi z mody. Choć przygotowanie ich wydaje się proste, wiele osób boryka się z problemami podczas smażenia. Rozpadające się placki, zbyt dużo tłuszczu, a może ciemniejąca masa? Te pro...
Wątróbka może być przygotowana w smaczny sposób. Wystarczy, że poznasz przepis i na jego podstawie przygotujesz to niezwykle smaczne danie. Rodzina nie będzie mogła wyjść z podziwu, co przygotowałaś, a w dodatku poproszą o więcej.
Pątek 12 lipca 2024 r. był bardzo gorącym dniem w Sejmie. Na Sali Plenarnej debatowano nad wieloma ważnymi punktami, w tym między innymi o sprawie dekryminalizacji aborcji oraz o pozbawieniu immunitetu ważnych polityków obozu zjednoczonej prawicy. W...
Gołąbków w takim wydaniu jeszcze nie jadłeś. Apetyczne danie z mięsa i kapusty robię w panierce i smażę. Wychodzą gołąbki, którymi zajada się cała rodzina. Każdemu polecam ten przepis na smaczne danie.
Są dostępne w sklepach przez cały rok, mają przystępne ceny i smak. Pieczarki to grzyby, których specjalnie przedstawiać nie trzeba. Chociaż królują te białe, to warto skusić się podczas zakupów na brązową odmianę. Nie pożałujesz tego wyboru.
Ten przepis pokazuje, jak wszechstronnym produktem jest makaron. Przygotowujemy tu wersję gotowaną w bardzo nietypowy sposób. Jeśli szukasz zupełnie nowego pomysłu na danie makaronowe, być może oto właśnie on.
Pita i halloumi to przysmaki, które kojarzą się nierozerwalnie z greckimi wakacjami. Smak letnich, upalnych dni i urlopowej beztroski możesz przenieść do swojej kuchni. Miodowy ser, lekki sos tzatziki i pita zastąpią ci zwykłe kanapki.