Jak długo można bez przykrych konsekwencji przechowywać mięso w zamrażarce? Z pewnością takie pytanie zadawało sobie w życiu wielu z nas. Co ciekawe, dużo zależy od rodzaju mięsa, które przechowujemy. Warto o tym wiedzieć, aby cieszyć się jego smakiem na długo.
Thassos – szmaragdowa wyspa położona w północnej części Morza Egejskiego zaskakuje jeszcze nie do końca rozwiniętą turystyką. Tu jest inaczej niż na innych greckich wyspach, które odwiedziliśmy w poprzednich latach. Na Korfu, Zakynthos, Krecie,...
Tylko 15 minut przygotowań, a efekt zachwycający! Ten puszysty i wilgotny chlebek dyniowy z nadzieniem czekoladowo-orzechowym i orzechową kruszonką to absolutny hit jesieni. Jest przepyszny, dziecinnie prosty w przygotowaniu (nie potrzebujesz miksera...
Pączki serowe przepis na małe puszyste pączusie z ciasta na bazie twarogu Kiedyś ekspresowe mini pączki serowe królowały w kuchni babci, dziś zdobywają setki lajków na Instagramie i TikToku. Przepis na pączki serowe jest prosty i szybki, a jednak te...
Ciasteczka Baletki to niesamowicie delikatny i super pyszny deser na każdą okazję, w tym również na Święta. Są lekkie, puszyste, aromatyczne i piękne. To tradycyjny i sprawdzony przepis.
Cebulowe paluchy z boczkiem to prawdziwy hit każdej imprezy! Są nie tylko pyszne, ale też niezwykle efektowne – idealnie prezentują się na stole i znikają w mgnieniu oka. Dodatkowo ich przygotowanie jest prostsze niż myślisz! Artykuł Cebulowe paluchy...