Popularny również w Austrii i Grecji strudel, na Węgrzech przygotowywany jest z pysznym twarogowym nadzieniem. Zgodnie z polskim zwyczajem do środka możesz dodać rodzynki, jak zachęca Robert Makłowicz. Nasączone rumem nadają deserowi wyjątkowych nut. Sekretem tego wypieku jest specjalne warstwowe ci...
Szefowie dyplomacji Polski, Hiszpanii i Francji mieli nadzieję, że Węgry wycofają się z planowanego bojkotu. I mieli rację. Ministrowie spraw zagranicznych państw Unii Europejskiej podjęli jednogłośną decyzję ws. przedłużenia sankcji gospodarczych na...
Pomysł na niezwykłą zapiekankę? Warto zainspirować się nieco szwajcarskimi plackami ziemniaczanymi rösti. Ze startych na tarce kartofli można wyczarować niecodzienne danie.
Taka kalafiorowa zapiekanka to sycące warzywne danie z bardzo tanich składników. Spodoba się nawet niejadkom, a przy tym jest tak sycąca, że jeden kawałek wystarczy za cały obiad.
Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego to pyszny przepis na słodką przekąskę. Idealnie sprawdzą się na podwieczorek lub drugie śniadanie do pracy. Nawet cukiernie z francuskimi wypiekami będziesz obchodzić szerokim łukiem.
Leczo jest jednym ze smaków lata. Aromatyczna potrawka z pomidorów, papryki i mięsa doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację w upalny dzień. Jego smak podkręci uwielbiany owoc. Dorzucisz go raz do gotującego się dania, a juz nie wrócisz do klasyc...
Ten przepis na szybki obiad łączy w sobie prostotę kotletów mielonych i pełnię smaku zrazów. Przygotowuje się go naprawdę ekspresowo, a w skład zrazów wchodzą składniki dostępne zawsze pod ręką. To mój ulubiony pomysł na obiad z mięsa mielonego.
W tym przepisie spotykają się dwa hity polskiej kuchni – schab i Robert Makłowicz. Sposób tego ostatniego na przygotowanie tego pierwszego to prawdziwy hit. Pod wpływem jednego składniku mięso nabiera niezwykłego smaku.
Monika Goździalska została wyproszona z warszawskiej restauracji. Celebrytka miała ochotę na deser zamiast obiadu, co nie spotkało się z pozytywnym odbiorem lokalu. Głos w sprawie zabrał najpierw Robert Makłowicz, a potem radczyni prawna. Specjalistk...
A ty, jak robisz leczo? Kiedy słysząc to hasło, na myśl przychodzą ci takie składniki jak pieczarki, cukinia, może nawet bakłażan, koniecznie zerknij, co na ten temat do powiedzenia ma Robert Makłowicz. Znawca wyjaśnił w kilku słowach, co jest, a co...
Na straganach króluje papryka i sezon na leczo trwa w najlepsze. Polacy uwielbiają tę węgierską potrawę, ale często robią ją po swojemu i starają się wzbogacić jej smak. Robert Makłowicz takim pomysłom mówi stanowcze "nie". Domyślasz się, o co chodzi...