Koalicja 15 października sprawuje władzę już od ponad półtora roku. W społeczeństwie nie brakuje jednak głosów, że to rząd Zjednoczonej Prawicy lepiej zarządzał państwem. Nastrojów nie poprawiają ostatnie zawirowania wokół obecnej ekipy rządzącej. W sondażu UCE Research dla Onetu zapytano Polaków, k...
We środę w Sejmie odbyła się kolejna runda konsultacji publicznych dotyczących wdrażania unijnego Aktu o Usługach Cyfrowych (DSA) w polskim systemie prawnym. DSA daje rządom potężne narzędzia umożliwiające cenzurę i moderację treści zamieszczanych w...
Były premier Mateusz Morawiecki uważa, że po upadku rządu we Francji, w Polsce upadnie rząd Donalda Tuska. Jego zdaniem "trzeba partaczy odsunąć od władzy".
Premiera nowych smartfonów Google jest już od dłuższego czasu za nami, a ta, jak wiadomo, nie przyniosła większych zaskoczeń. Na rynku zadebiutowała przewidywana gama urządzeń, z przewidywanymi parametrami. Oczywiście, w tegorocznej serii zaszły pewn...
– Następuje zmiana wzorców w sferze seksualnej, naturalna funkcja rodziny jest zaburzona – tak o nowym przedmiocie, edukacja zdrowotna – mówi Katarzyna Duraj, dyrektor Katolickiej Szkoły Podstawowej w Tarnowie. W całej Polsce ten nieobowi...
Kolejny sygnał ostrzegawczy dla posiadaczy topowej kryptowaluty? BlackRock wystawił na giełdzie CoinBase prawie 30 tys. sztuk tego tokena. Artykuł Ostatnie ostrzeżenie dla rynku? BlackRock przeniósł na Binance prawie 30 tys. sztuk tej kryptowaluty po...
Była bohaterką obiadów w barach mlecznych, a na rodzinnych stołach znikała szybciej niż schabowy. Choć dziś mało kto o niej pamięta, to właśnie ta ryba podbiła kuchnię PRL-u. Jest delikatna, soczysta i prawie bez ości.
Delikatne mięso, subtelny smak i czystość antarktycznych wód – to właśnie nototenia, ryba o wyjątkowych walorach kulinarnych. Choć pochodzi z lodowatych rejonów południa, świetnie sprawdza się w codziennej kuchni. Lekka, zdrowa i łatwa w przygotowani...