Gorąco Polecam. Smaki z piekarni, znana marka piekarnio-kawiarni, rozpoczyna współpracę z siecią stacji paliw Shell. Pierwszy wspólny punkt został otwarty 24 października 2025 r. w Dalanówku przy trasie S7 Gdańsk-Warszawa. Partnerstwo ma na celu zaoferowanie kierowcom i pasażerom zdrowych, wysokiej...
Gorąco Polecam. Smaki z piekarni, znana marka piekarnio-kawiarni, rozpoczyna współpracę z siecią stacji paliw Shell. Pierwszy wspólny punkt został otwarty 24 października w Dalanówku przy trasie S7 Gdańsk-Warszawa. Partnerstwo ma na celu zaoferowanie...
Sieć gastronomiczna Gorąco Polecam otworzyła nowy lokal w Warszawie, w dzielnicy Wilanów. Nowy punkt, otwarty w wydłużonych godzinach, ma zapewnić mieszkańcom dostęp do świeżego pieczywa i kawy.
Co robi rodzic, którego dziecko się przewróci? Reaguje szybko: sprawdza, czy maluch się nie zranił, a jeśli zauważy zdarcie, biegnie po plaster i... wodę utlenioną. Ale czy naprawdę warto sięgać po ten środek? Pan Tabletka tłumaczy, dlaczego lepiej p...
W najnowszym odcinku programu Kuby Wojewódzkiego Popek bardzo szczerze opowiedział o swoich doświadczeniach z narkotykami. Wyznał, że przez lata uzależnienia stracił ogromne pieniądze. Sam określił narkotyki jako "turbo syf" i stwierdził, że jego his...
W dobie mediów społecznościowych kuracjusze coraz chętniej dzielą się opiniami na temat pobytu w sanatoriach. Na facebookowej grupie o nazwie "Sanatoria — z NFZ, ZUS, KRUS, turnusy rehabilitacyjne" pojawił się wpis, w którym internautka opisała swoje...
W piekarni często stajemy przed dylematem: który chleb wybrać, by był smaczny i naprawdę zdrowy? Jeśli zależy ci na najzdrowszym pieczywie, warto poznać kilka prostych zasad, które ułatwią wybór.
Zazwyczaj kupowałam bułeczki ziemniaczane na zmianę z bułką z burakiem w piekarni. Ostatnio jednak robię je sama w domu. I dochodzę do wniosku, że te są o wiele lepsze niż ze sklepu. Są jednocześnie chrupiące i puszyste.
Każdego dnia uzbeccy piekarze ręcznie zwijają i stemplują 8000 bochenków chleba. Te bochenki w kształcie koła są zbite i ciągnące się, mają złotą skórkę i porowaty miękisz. Ważące 1,5 kg bochenki są często spożywane w grupach i dzielone przy stole. C...