Oto niezwykle prosty przepis na rozgrzewającą zupę. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Ale dzięki kiełbasie i przede wszystkim fasoli, jest tak sycąca, że starczy za cały posiłek, nawet w jesiennym czasie chłodów, grzybobrań i wyjść na cmentarz.
Chodzi ci po głowie smaczne i pożywne danie? Przygotuj chłopski garnek, w którym nie zabraknie mięsa i warzyw. Przy tym obiedzie jednogarnkowym nawet leczo i gulasz wypadają blado. Przekonaj się sama, jak prosty i pyszny jest ten przepis.
Kapuśniak wraz z jego krewniaczką kwaśnicą należą do najbardziej popularnych polskich zup. Dlatego nigdy dość szperania w przepisach, co można zrobić, by przyrządzić je jeszcze lepiej. Z pomocą w tym zakresie przychodzi Jasiek Kuroń.
Leczo to danie, które zna każdy miłośnik kuchni. Aromatyczne, pełne warzyw i smaku, idealnie nadaje się na obiad czy kolację. Ale co powiesz na dodanie do tradycyjnego leczo jednego nieoczywistego składnika, który sprawi, że to danie stanie się jeszc...
Rosół jest jednym z tych dań, bez których nie wyobrażamy sobie rodzimej kuchni. Aromatyczny, treściwy wywar z mięsa i warzyw to jedna z ulubionych potraw Polaków. Niestety nie zawsze smakuje on tak, jakbyśmy tego chcieli.Od lat stosuję metodę 2:3, dz...
Pasta z ciecierzycy zrobiła w Polsce spektakularną karierę, chętnie sięgają po nią zarówno wegetarianie, jak i osoby ceniące kuchnię bliskowschodnią. Dlatego na pewno nie zabraknie chętnych na pyszną zupę… hummusową. Jak ją przygotować?
Nowa kampania LOEWE z udziałem Daniela Craiga to prawdziwy majstersztyk i kolejny dowód na to, że marka nie boi się eksperymentować i przekraczać granic. Kolekcja inspirowana pracami Richarda Hawkinsa, minimalistyczne zdjęcia i odważna metamorfoza Cr...
Tej jesieni w telewizji czeka nas spora powtórka z rozrywki. Nowych pomysłów i formatów jest jak na lekarstwo. Dominują dobrze znane gwiazdy i mocno odgrzewane kotlety. Z małymi wyjątkami.
Kiszone warzywa to doskonały sposób na zachowanie smaków jesieni na zimowe miesiące. Ale zamiast sięgać po dynię czy cukinię, spróbuj ukisić patisony! To oryginalna alternatywa, która zaskoczy was smakiem i chrupkością. Sprawdź, jak przygotować kiszo...
Omlet cesarski, Kaiserschmarrn, nazywany też omletem szarpanym to jedno z bardziej znanych dań austriackich. Można go jeść przez cały rok, przepis jest prosty, ale właśnie teraz jest najlepszy. Dlaczego? Sekret to śliwki, które wyjątkowo podkreślają...
Ten widok z pewnością przerazi nawet najodważniejszych. Na tym nagraniu widać jak na dłoni, że walka z tak potężnym żywiołem jak woda prawie zawsze będzie należała do tych nierównych. Tak wygląda w obecnej sytuacji pogodowe Wodospad Szklarki.