Jaki obiad na niedzielę będzie smakował całej rodzinie? To wyśmienity schab ze śliwką. Przepis Ewy Wachowicz zapewnia znakomity efekt na talerzu. Smak i aromat tego dania sprawia, że ślinka aż cieknie.
Soczysty, kruchy i pełen aromatu schab szykuję z przepisu sąsiadki, która to zajadała się właśnie takim specjałem w Niemczech. Tam bowiem można zjeść kassler, czyli wieprzowinę przygotowaną podobnie do naszego baleronu. Przepis jest warty polecenia.
W tym przepisie spotykają się dwa hity polskiej kuchni – schab i Robert Makłowicz. Sposób tego ostatniego na przygotowanie tego pierwszego to prawdziwy hit. Pod wpływem jednego składniku mięso nabiera niezwykłego smaku.
Prawie nikt nie robi z niej dżemu, a szkoda. Doskonale pasuje do rozmaitych deserów. Mowa o cukinii. Z tego warzywa zrobimy nie tylko ketchup i musztardę, ale również smakowity dżem. Ten z przepisu Ewy Wachowicz posmakuje nawet najbardziej wybrednym.
W tak gorące dni, jakie mamy w lipcu, nawet najwięksi wielbiciele klasycznych schabowych, odpuszczają. Kto by stał nad rozgrzaną patelnią? Warto też pamiętać, że dietetycy nie polecają smażonych dań, a już szczególnie w upały. Mam jednak alternatywny...
Jak przyrządzić na obiad schab, by nie był kolejną powtórką z klasycznego sznycla? Na przykład w postaci takiej zapiekanki. Takie kotlety, przyrządzone nieco inaczej, z pewnością przypadną wszystkim do gustu.
Twoje kotlety schabowe nie muszą być twarde. Wystarczy, że zalejesz je łatwo dostępnym składnikiem. Efekt na pewno cię zaskoczy, a tym sposobem otrzymasz idealnie miękkie mięso. Poznaj sposób i zastosuj go w swojej kuchni.
Kruchy schab przełamany lekko cierpkimi owocami to połączenie, które błyskawicznie skradnie serce i szybko rozgości się w stałym menu. Świetnie sprawdzi się na imprezach, gdzie urzecze smakiem nawet najwybredniejszą teściową.
Jeśli szukasz przepisu na wyśmienity obiad, to dobrze trafiłeś. Dzięki temu przepisowi zrobisz soczysty schab z pysznymi dodatkami i serem. Sposób jest prosty, a efekt sprawia, że ślinka sama cieknie.
Pomysłów na schab nie brakuje. Oczywiście najpopularniejsze są kotlety panierowane i smażone, ale mają coraz większą konkurencję. Mięso przygotowane według tego przepisu wychodzi aromatyczne, kruche, nie jest przesuszone. Naprawdę warto go wypróbować...
Kotlety schabowe można przyrządzić na wiele sposobów. Niemal każda gospodyni ma swój wyjątkowy patent na to kultowe danie. Mało kto jednak wie, że kotlety zanurzone w uwielbianym napoju stają się wyjątkowo kruche i soczyste. Wypróbuj przepis i przeko...