Łatwiej się nie da. Ten trik pozwoli ci uzyskać chrupiące i pyszne ogórki małosolne jeszcze szybciej. Wystarczy, że sięgniesz po dodatkowy składnik, który zapewne masz w swojej kuchni.
Nieraz zdarza się, że w szafie pełnej czystych ubrań i tak śmierdzi. Przyczyn tego problemu można doszukiwać się wszędzie, ale głównym sprawcą może być pralka. Jeśli nie ona, to może zapomniałeś oddać do prania 1-2 rzeczy? Przeszukaj, uporządkuj ciuc...
Lato to czas obfitości w ogrodzie. Słońce rozpieszcza owoce i warzywa, a my możemy cieszyć się ich smakiem i aromatem. Jednym z niecodziennych, ale niezwykle wartościowych darów natury są liście winogron. Choć często traktowane jako nieużyteczne, kry...
Sezon na szparagi w pełni, a to oznacza, że warto wykorzystać te pyszne i zdrowe warzywa na wiele sposobów. Oprócz standardowego gotowania, grillowania czy dodawania do sałatek, szparagi można również ukisić.
Marzysz o tym, aby smak lata towarzyszył ci przez cały rok? Nic prostszego! Zamknij w słoiku aromatyczny sos do spaghetti i ciesz się domowym, pełnym smaku daniem zawsze, gdy tylko masz na to ochotę. Przygotowanie takiego sosu jest niezwykle proste,...
Krucha, lekko kremowa i maksymalnie zaromatyzowana garścią korzennych przypraw - marynowana dynia już na stałe wpisała się spiżarniany krajobraz w moim domu. Po słoiki sięgam jesienią i zimą, kiedy na talerzach brakuje koloru. To doskonała przekąska,...
Sezon warzywno-owocowy w pełni, więc warto zadbać o to, aby zimą spiżarnia nie świeciła pustkami. Kisić można nie tylko ogórki czy kapustę, ale również inne pyszności z ogrodu. W moim domu furorę robi marchewka, która szybko zdeklasowała inne warzywa...
Grilluję często i z przyjemnością. Dania wychodzą pysznie, również dzięki pewnemu dodatkowi. Wszystko dlatego, że do przygotowanych potraw serwuję przepyszną sałatkę na grilla. Czytaj dalej, a nie uwierzysz jakie to proste.
Mamy pełnię lata, ale warto już pomyśleć o tym, jak przyrządzić marchewkę na zimę. Dzięki aromatycznym dodatkom będzie wybornie smakować. Taki kiszony rarytas docenisz w długie, zimowe wieczory.
Za moment pomidory zupełnie się skończą. To naprawdę ostatni moment, żeby zatrzymać smak i aromat lata. Kiszone pomidory są pyszne, zdrowie i pasują do wielu potraw.