Oto przepis na niezwykły, tani obiad. Tak przyrządzony boczek, podany z ziemniakami (a na szybko nawet z chlebem), staje się porządną, pełnowartościową potrawą. Spodoba się zwłaszcza miłośnikom treściwej i sycącej kuchni.
Boczek ma wielu wiernych zwolenników. Dzięki temu prostemu przepisowi smakuje jak z wędzarni. Wypróbuj ten patent w swojej kuchni i zachwyć domowników smakiem tak przyrządzonego boczku.
Boczek to przysmak, który uwielbia każdy z nas. Niestety ten w plastrach jest podatny na sklejanie, a do tego szybko się psuje. Poznaj lepszą metodą przechowywania tego produktu, a na pewno wykorzystasz ją w swojej kuchni. Sposób jest po prostu genia...
Obok tego dania żaden mięsożerca nie przejdzie obojętnie. Boczek w ostrej i aromatycznej paście wychodzi, że palce lizać. Pieczone mięso rozpływa się w ustach i jest idealne na obiad.
Choć emisja popularnego serialu “Świat według Kiepskich” zakończyła się w 2022 roku, polscy widzowie cały czas są zainteresowani tym, co dzieje się z odtwórcami głównych ról. Niestety coraz częściej docierają do nich wiadomości o śmierci ulubionych b...
Na dzisiejszy obiad przygotuj doskonały boczek, który każdego zachwyci smakiem. Nic ci się nie przewidziało, to mięso występuje nie tylko w postaci wędliny na kanapki lub dodatku do jajecznicy. Odpowiednio ugotowany może stanowić także smaczne danie....
Jajecznica – klasyka śniadań na całym świecie. Jednak czy zawsze musimy sięgać po te same, sprawdzone połączenia? Pomorski przepis na jajecznicę udowadnia, że wystarczy niewielka zmiana, by stworzyć danie zupełnie wyjątkowe, pełne smaku i aromatu.
Pomysłowe śniadania z parówek i jabłek stały się w ciągu ostatnich lat osobną gałęzią sztuki kulinarnej. Oto jeden z podobnych przepisów. Poznajcie parówkowe słoneczka.
Pita i halloumi to przysmaki, które kojarzą się nierozerwalnie z greckimi wakacjami. Smak letnich, upalnych dni i urlopowej beztroski możesz przenieść do swojej kuchni. Miodowy ser, lekki sos tzatziki i pita zastąpią ci zwykłe kanapki.
Chodzi o bardzo popularny olej roślinny. Często mamy przeświadczenie, że jest uniwersalny i można go używać na ciepło i na zimno, zawsze mamy go pod ręką. Jednak prawda jest inna. Domyślasz się który olej nie nadaje się na patelnię?
Chętnie smażymy mięso, placki, czy ryby. Jednak do smażenia wybieramy olej, który nigdy nie powinien być używany w tym celu. Staje się szkodliwy dla zdrowia i zamienia się w niebezpieczny produkt. Wyjaśniamy, na jakim oleju nie należy smażyć.