Wybrałem się do Chin na lewobrzeżną część Warszawy. Brzmi dziwnie? Ale to prawda! Wśród tradycyjnych chińskich lampionów i zawieszonych na ścianach wachlarzy zjadłem jeden z najsmaczniejszych posiłków w tym roku. Chińska Zupa – jeśli ten duet słów do tej pory kojarzył ci się z tanią paczuszką z maka...
Bezumowne korzystanie z lokalu to sytuacja, w której osoba zajmuje nieruchomość bez ważnej umowy najmu lub innego prawnego tytułu do jej użytkowania. Może to nastąpić na skutek wygaśnięcia umowy najmu, jej wypowiedzenia lub w ogóle braku jakiejkolwie...
Obecnie wielu rodziców decyduje się na zorganizowanie urodzin dziecku na sali zabaw. Jest to jednak dość spory wydatek. Pewna mama zastanawia się, czy wypada dopisać na zaproszeniu informację o pokryciu kosztów.
W jednej z poznańskich restauracji doszło do niepokojącego zdarzenia. Pewien mężczyzna wszedł do lokalu i połasił się na łakomy kąsek. Złodziej ukradł mięso z talerza i szybko opuścił restaurację. O zdarzeniu poinformował lokal w mediach społeczności...
Z powodu alarmu bombowego ewakuowano i sprawdzano przy pomocy psów budynek lokalnych władz w West Chester w stanie Pensylwania, w którym mieści się lokal wyborczy. Wcześniej fałszywe alarmy bombowe, skierowane do lokali wyborczych, odnotowano w czter...
Oto szybki przepis na danie z fasolką szparagową, które wielu nie przyszłoby do głowy. Te uwielbiane przez wielu strączki zmieniają się dzięki niemu w obiad z prawdziwego zdarzenia.
Kotlety szwajcarskie to danie, które zachwyca zarówno dorosłych, jak i dzieci. Soczyste mięso, roztopiony ser i chrupiąca panierka – co może pójść nie tak? Jeśli jeszcze nie próbowałeś tego przysmaku, koniecznie nadrób zaległości!
Rozmowy o zaletach 5G często sprowadza się do "szybszy internet", ale jest to w mojej ocenie zbyt duże uproszczenie. Już tłumaczę na przykładzie tegorocznych igrzysk olimpijskich.
Chcesz przenieść się w czasie i odkryć smak dzieciństwa? Gulasz z pręgi wołowej to danie, które przywoła wspomnienia z czasów PRL-u i zaskoczy cię głębią smaku. To nie tylko tradycyjny przepis, ale prawdziwa podróż kulinarna,