Sezon na orzechy w pełni, a zatem przećwiczmy sposoby na wykorzystanie tego produktu. Oto szybki sposób na łuskanie orzechów z uciążliwych wewnętrznych łupinek. Z pewnością przyda się w wielu przepisach na ciasta i sałatki.
To kolejna odsłona konfliktu Ryanaira z polskim portem lotniczym. Największa linia lotnicza w Europie zapowiada drastyczne cięcia rozkładu lotów. Spada liczba zbazowanych samolotów, a 50 osób traci prace. Jakie konsekwencje czekają polskich pasażerów...
Zakończyły się prace remontowe na kładce o. Bernatka. Remont kładki obejmował wymianę wypełnień przęseł balustrad. Powodem wymiany barierek były przypadki wyrywania kłódek i niszczenia w ten sposób metalowej siatki. Siatka została zastąpiona nowymi,...
Pewien Japończyk tak bardzo nie lubił swojej pracy, że przez 20 lat żywił się głównie ryżem i ziemniakami, aby móc ją rzucić. Dzięki temu udało mu się zaoszczędzić imponującą kwotę. Ale nie przewidział jednego.
Kluski są smacznym dodatkiem do dań obiadowych. Można jeść je też samodzielnie. Wypróbuj przepis na kluski, w którym nie znajdziesz ziemniaków za to inny, smaczny produkt. Takie danie zjesz z prawdziwym apetytem.
Taką niezwykle prostą zapiekankę można przygotowywać nawet codziennie. Ale – co jeszcze lepsze – nie trzeba. Można bowiem też upiec ją na dwa dni z góry i mieć jeden dzień nie martwienia się o posiłek.
Kolacja z ziemniakami, kiełbasą i smacznymi dodatkami jest warta przygotowania. Pożywna i prosta będzie smakować całej rodzinie. Każdy poprosi o dokładkę tego znakomitego dania. Ciesz się jej smakiem choćby dziś.
Igrzyska olimpijskie dostarczają emocji również w kuchni. Na miano najwyższego wyróżnienia zasługują kotlety po chłopsku, które odkryłam na ostatni rodzinny obiad. Kruche, soczyste i mięciutkie mięso po prostu rozpływa się w ustach - a wszystko za sp...
Borówkowe bomby mają jedną poważną wadę - zdecydowanie za szybko znikają z talerzy. Deser ten nie tylko rozpieszcza podniebienia, ale jest też sposobem na przemycenie do diety najmłodszych twarogu i owoców. Wypróbuj, a na jednym razie się nie skończy...
Aromatyczny pasztet z mięsa rosołowego z niemałym grzybowym wsadem uszczęśliwia już po pierwszym kęsie. Trudno oprzeć się jego kremowej konsystencji i bogatemu aromatowi. A przepis to istny banał.