Przed dłuższym wolnym, kiedy sklepy będą zamknięte, a czasami po prostu z przyzwyczajenia, pieczywo kupuje się na zapas. I najlepszym sposobem niezmarnowania go, będzie mrożenie. Warunek jest jeden - musisz zużyć tak przechowywany chleb w odpowiednim czasie. Wielu błędnie "przeciąga" ten umowny termin.
Już pod koniec września czeka nas wyjątkowa pełnia Księżyca. Ci, którzy podczas tego typu zjawisk cierpią na bezsenność, niestety tej nocy także mogą nie zmrużyć oka. Nadchodząca pełnia będzie różnić się od pozostałych nie tylko nazwą. Lepiej zapiszc...
Jesteś studentką lub aktywistką, chcesz pracować w samorządzie lub zajmować się politykami miejskimi albo klimatycznymi? Zapisz się – na zgłoszenia czekamy do poniedziałku, a pierwsze spotkanie już 18 września.
Co dla sektora usług finansowo księgowych oznacza rozwój sztucznej inteligencji? Czy pracownicy będą musieli przygotować się do reskillingu? M.in. o tym będziemy rozmawiać podczas Property Forum 2024. Rejestracja na wydarzenie trwa.
Jeśli łapie mnie głód, przyrządzam to pyszne danie. Robię je z wydrążonego chleba, do którego wlewam jajka z apetycznymi dodatkami. Zapewniam, że takiego smacznego chleba jeszcze nie jadłeś. Skorzystaj z tego przepisu, bo naprawdę warto.
Ceny podstawowych produktów, które regularnie lądują w naszych koszykach, nieustannie rosną. Ekspert w rozmowie z TOK FM zwrócił uwagę na podwyżki cen pieczywa. "To niepokojące" — zaznaczył i podkreślił, że pieczywo może zdrożeć nawet o kilkadziesiąt...
Tomasz Strzelczyk zaprezentował ciekawy sposób na zużycie suchego chleba. Przyrządził z niego pełnoprawny obiad. Niezwykle niska cena takiego posiłku to jego nie jedyna zaleta. Sposób krok po kroku opisujemy poniżej.
Od tego, czy będziesz dobrze przechowywać chleb, w dużej mierze zależy to, czy długo zachowa świeżość. Wyrzucanie pieczywa to wielki problem i trzeba zrobić wszystko, by to ograniczyć. Dlatego warto wiedzieć, gdzie jest dla chleba najlepsze miejsce....
Placki z cukinii to dobrze znana nam przekąska. Jednak w tym przepisie zmienia się w coś więcej. Dzięki dodatkowi czerstwego pieczywa otrzymujemy pełnoprawne cukiniowe kotlety.