Jak zrobić bezbłędny pasztet? Gdy poznasz ten super patent, już nigdy nie sięgniesz po gotowy wyrób ze sklepu, bo o niebo lepszy upieczesz w domu. Zdradzamy sekretny trik na ekstra wilgotny pasztet mięsny. Nie ma nic lepszego niż domowy pasztet. Trzeba się nad nim trochę napracować, ale dla efektów...
Gdy zwierzę odrzuca jedzenie przeznaczone dla człowieka, a wybiera swoje własne — to może oznaczać więcej, niż się wydaje. Stowarzyszenie Rzemieślnik przeprowadziło niezwykły eksperyment, który stawia pod znakiem zapytania jakość popularnych produktó...
Wstrząsające doniesienia z miejscowości Lutol Suchy, oddalonej zaledwie 15 minut od Międzyrzecza (woj. lubuskie). W środę, 22 października, w jednym z domów odkryto ciała dwóch kobiet. Co było przyczyną śmierci 90 i 65-latki, na razie nie wiadomo.
Nie ma nic lepszego niż domowy, pyszny rosół. Chociaż przepis jest prosty i zna go niemal każdy, to nie wszyscy pamiętają o jednym składniku. Nie tylko wzbogaca smak rosołu, ale również pomaga zachować przejrzystość i dodaje mu apetycznego połysku.
Sprzątanie to nieodłączny element codziennego życia. Na szczęście istnieją sposoby, które ułatwiają nam wykonywanie tych zadań. Stosując domowe metody, możemy nie tylko skutecznie pozbyć się zabrudzeń, ale także zaoszczędzić dodatkowe pieniądze. Zoba...
Kurki to znane i lubiane grzyby, z których można stworzyć wiele specjałów, a sos jest niewątpliwie jednym z nich. Wrzuć je na patelnię, połącz z kilkoma dodatkami i niewyobrażalnie pyszny dodatek do dań głównych masz gotowy. Pasuje do kurczaka, rolad...
Pieczarki to jedne z najczęściej używanych grzybów w kuchni. Są tanie, łatwo dostępne i doskonale komponują się z wieloma potrawami. Dzięki kilku prostym składnikom można nadać im smak, który przypomina leśne grzyby.
Nie potrzebujesz cukru, by dżem był słodki i aromatyczny – wystarczy odrobina soli, która wydobędzie naturalny smak owoców i sprawi, że domowe przetwory przebiją sklepowe gotowce. Ta nowa metoda szybko może stać się twoją ulubioną.
Jesień tuż-tuż, a w kuchni zaczyna pachnieć świeżymi śliwkami i aromatycznym serem – czas na sernik ze śliwkami bez spodu. Ten prosty przepis z użyciem sera z wiaderka pozwoli ci w kilka chwil przygotować puszyste, wilgotne ciasto, w którym owoce zna...
Matowa podłoga i smugi na panelach nie tylko denerwują, ale także obniżają estetykę całej aranżacji. Na szczęście jest na to prosty sposób. Kilka kropel tego produktu do wiadra z wodą przywróci blask panelom. Podpowiadamy, jak zrobić domowy płyn do m...
W zamyśle gęsta i treściwa, zupa-krem czasami wychodzi zbyt rzadka lub wręcz wodnista. Zdarza się. I nie trzeba wcale uciekać się do zagęszczania jej mąką czy zasmażką. Są zdrowsze sposoby, na uzyskanie idealnej konsystencji. I nie mówimy tutaj o cza...