Fakt, że niektóre dzieci są niejadkami, nikogo nie dziwi. Rodzice dwoją się i troją, wymyślają nowe dania, a i tak kończy się na tym, że dziecko nie chce nawet spróbować. Czasem wystarczy rzut oka na talerz, by usłyszeć: "Bleee, nie lubię tego".
Dorota Wysocka-Schnepf zapowiedziała pozew przeciwko Robertowi Mazurkowi i Krzysztofowi Stanowskiemu, których oskarżyła o nagonkę na jej rodzinę. – Spotykamy się w sądzie – napisała na portalu X.
Wakacje zaplanowane, walizki spakowane, na lotnisku jesteśmy chwilę wcześniej. Uważamy, że to dobry czas, żeby przekąsić coś przed startem albo przygotować to, po co będziemy mogli sięgać już w czasie lotu. Czasami chcemy zaspokoić delikatny głód, al...
Są takie przepisy, które ratują ci tyłek, kiedy lodówka świeci pustkami, a głód nie ma litości. Te pankejki robię, gdy brakuje mąki i mleka. Wystarczą trzy składniki, patelnia i gotowe. Nie są ciężkie jak racuchy, a do tego świetnie wpisują się w die...
Jabłka to jedne z najczęściej spożywanych owoców na świecie. Pełne są witamin oraz błonnika i choć mają wiele zdrowotnych korzyści, w pewnych sytuacjach mogą również zaszkodzić. Dowiedz się, kiedy warto je jeść, a kiedy lepiej sięgnąć po alternatywy.
Tradycyjne kopytka w nowej, lżejszej odsłonie to dowód na to, że klasyczne dania mogą wspierać sylwetkę i jednocześnie smakować jeszcze lepiej. Te miękkie kluski na bazie ziemniaków i twarogu są znane od pokoleń, ale w tej wersji mają nową wartość, p...
Perfekcyjny scenariusz żywieniowy? To często przesada. „U większości osób eliminacja glutenu czy nabiału nie przynosi żadnej korzyści” – przekonuje dietetyk Damian Parol Artykuł Jak jeść zdrowo i się nie umartwiać? pochodzi z serwisu oko.press.
O ile sam wygląd podgrzybków czy borowików budzi zaufanie, o tyle niektóre gatunki od razu rodzą wiele wątpliwości. Chociaż wyglądają dziwnie, okazują się być nie tylko jadalne, ale jeszcze do tego naprawdę smaczne.
Ben Ashurst i jego ówczesna żona wybrali się do Turcji na metamorfozę uśmiechu. "Tureckie zęby" dawały jednak o sobie znać po zabiegu. Mężczyzna przyznał, że nie mógł normalnie jeść, a ból był dosyć uporczywy. Zapewnia jednak, że było warto.
Kiedy patrzysz na tę zupę, trudno uwierzyć, że jest ona tak prosta do przygotowania. Nie potrzebujesz nawet bulionu, aby uzyskać aromatyczny wywar o głębokim smaku. Najlepiej smakuje jesienią z dodatkiem świeżych grzybów.