Przygotowywana w domu gęsina może być rarytasem albo… niewypałem. Wszystko zależy od tego, jak będziemy się z nią obchodzić. Ponieważ to smaczne i zdrowe mięso rzadko gości na naszych stołach, nie mamy zbyt dużego doświadczenia w jego obróbce i przechowywaniu. W tej sytuacji bardzo łatwo o błędy. Sprawdźcie, jak ich uniknąć!
Kiszona kapusta to główny składnik bigosu, góralskiej kwaśnicy czy kultowej surówki do ryby. Kupisz ją w każdym dobrze zaopatrzonym sklepie spożywczym za niewielkie pieniądze. Możesz też wyprodukować ją samodzielnie w domu. To w gruncie rzeczy łatwe...
Idealne kotlety? Na pewno miękkie w środku i otoczone chrupiącą panierką. Uzyskanie takiego efektu bez znacznego wysiłku jest możliwe. Zaraz się o tym przekonasz. Pewien składnik dodany do panierki sprawi, że mięso wyjdzie obłędne. Jakby tego było ma...
Jak zapewnić pieczonemu mięsu odpowiednią miękkość i właściwą strukturę? Wszystko sprowadza się do odpowiedniej obróbki. Oto, jak zapewnić sobie, by pierś z kaczki była zawsze miękka i soczysta.
Chorwacja zmaga się z poważnymi pożarami, a nad sytuacją nie pomagają zapanować służbom nieodpowiedzialni biwakowicze. Strażacy z Makarskiej pokazali zdjęcia ognisk, które ludzie rozpalają w niedozwolonych miejscach. "Po pożarze w Tučepie, który spo...
Dr Philip Gehrman, ekspert od snu z Penn Sleep Center, udziela cennych wskazówek na temat tego, jak uniknąć wyczerpania podczas długich podróży samolotem. Przede wszystkim powinniśmy zrezygnować z dwóch rzeczy.
Ekspertka podzieliła się wskazówkami, o których warto pamiętać na lotnisku. Chodzi o użycie telefonów komórkowych. Niektórzy turyści często popełniają błędy.
Trzymasz laptopa stale podłączonego do prądu? A może rozładowujesz go do zera? Sprawdź, jakie nawyki niszczą baterię w twoim sprzęcie i dowiedz się, jak o nią zadbać, by służyła ci jak najdłużej.