Pierogi to nasze narodowe dobro, którym z dumą chwalimy się przed obcokrajowcami. Za testowanie kultowej potrawy zabrał się mieszkający Polsce Kim, rodowity Koreańczyk.
Koreańczyk, który mieszka już długo w Polsce, dopiero teraz miał okazję spróbować podlaskich kartaczy. Zjadł je zarówno z polskimi, jak i koreańskimi dodatkami. Jego reakcja mówi sama za siebie.
Książulo tym razem zawitał w Sopocie, gdzie zafundował sobie kolejne doznania kulinarne. Youtuber wpadł do lokalu finalisty "MasterChefa" Szymona Czerwińskiego, w którym serwuje hot dogi. Skusiła go najdroższa pozycja z karty.
Marian Tchórznicki osiągnął sukces jako dziecko, ale jak przyznawał po latach, nie udźwignął sławy. Po latach mówił, że ze zwykłego chłopca stał się nagle aktorem — i "w głowie mu się poprzewracało". Pierwszy raz skosztował alkoholu, gdy miał zaledwi...
Twój znajomy z Włoch kręci głową na nietypowe przepisy? Spróbuj podać mu sos boloński z cukinii – lekką, sezonową wariację na włoski klasyk. To świetny sposób na wykorzystanie dużych cukinii i zamknięcie ich smaku w słoikach na długie miesiące.
Nie każdy ma odwagę spróbować dania, które już samą nazwą budzi lęk. Jarek Nowak – prowadzący program "Zabójcze potrawy" – zrobił z tego swoją misję. Od lat przemierza Polskę i świat w poszukiwaniu smaków i produktów, które jednych fascynują, a innyc...
Na stacjach benzynowych pojawiły się kanapki i hot-dogi sygnowane nazwiskiem Roberta Makłowicza. Czy warto się na nie skusić? Sprawdził to popularny youtuber Książulo. W swoim najnowszym materiale na YouTube wziął pod lupę cztery propozycje: kanapkę...
Polskie pierogi to nasza kulinarna duma, ale ich turecka wersja wcale nie pozostaje w tyle. Zachwycają nie tylko smakiem, ale też oryginalnym kształtem – są maleńkie, zgrabnie zlepione.
XII Święto Pieroga Świętokrzyskiego odbędzie się w niedzielę (24 sierpnia) na terenie malowniczego Zakładu Wielkopiecowego w Bobrzy, w gminie Miedziana Góra.
Jeśli masz w domu miłośników twarożku śniadaniowego, nawet się nie zastanawiaj się, tylko od razu przejdź do zagniatania ciasta na pierogi. Lekkie i kremowe nadzienie z pewnością przypadnie im do gustu.