Niemal natychmiast po Wszystkich Świętych w kalendarzu polskiego jesienno-zimowego świętowania nadchodzi 11 listopada. W długi weekend można uraczyć siebie i gości taką prostą, ale okazałą sałatką. Wystarczy ułożyć w misce kilka składników.
Sałatki są ulubionym daniem Polaków. Przepisów na nie jest cała masa. Jednak jedną z lepszych jest sałatka z przepisu, który poznasz w tym artykule. Sprawdzi się na każdą okazję, a goście nie będą mogli wyjść z podziwu za połączenie smaków. Jeden skł...
W święta i ważne uroczystości zwykle odwiedzamy się nawzajem. Wiele The post Sałatkę wenecką podam na 1 listopada. Smaczniejsza od jarzynowej appeared first on ShareInfo.pl - Wiadomości, porady, kulinaria.
Chcesz przygotować sałatkę na Wszystkich Świętych? Dzięki temu przepisowi zrobisz pyszną, zdrową i kolorowa sałatkę. Nie zabraknie w niej warzywa, które jest prawdziwym skarbem jesieni. Sos z oliwy i miodu doda smaku.
Ta szybka i łatwa zapiekanka ziemniaczana nie wymaga wiele wysiłku, a stanowi doskonały i pożywny obiad. Łatwo się odgrzewa i można z powodzeniem przygotować z niej więcej niż jeden posiłek.
Marzy ci się pyszny obiad na cały weekend? Przygotuj zapiekankę z cukinii i ziemniaków. Danie pełne smaku będzie w sam raz na rodzinny posiłek na dwa dni. Polubię je mali i duzi smakosze.
Kolacja będzie udana i niezwykle smaczna. Poznaj przepis i przygotuj według niego danie z cukinii. Smak zachwyci wszystkich domowników i będą prosić, abyś przygotowywała je znacznie częściej. Przygotowanie jest łatwe i zajmuje kilka chwil.
Pomysł na niezwykłą zapiekankę? Warto zainspirować się nieco szwajcarskimi plackami ziemniaczanymi rösti. Ze startych na tarce kartofli można wyczarować niecodzienne danie.
Piątkowy obiad potrafi być prawdziwym utrapieniem. Jak połączyć bowiem danie bezmięsne z wybornym smakiem? Jeśli masz w domu zatwardziałego mięsożercę, koniecznie podaj mu te pulpety. Nie uwierzy z czego są przyrządzone.
Jeśli lubisz gołąbki, to koniecznie poznaj przepis na to danie od Tomasza Strzelczyka. Jednak znany kucharz nie zawija mięsa w kapustę. Stosuje inny sposób, który warto wypróbować na Wszystkich Świętych.
Co zrobić na obiad 1 listopada? Te dyskusje w naszych domach już się zaczęły. Powinno to być danie rozgrzewające, sycące, a przede wszystkim takie, które jest łatwe do odgrzania. W tym roku stawiam na polędwiczkę w sosie z dodatkiem papryki, a przepi...