Rozmowa z Marią Pyż, redaktor naczelną Radia Lwów: Od wielu lat, najpierw Twoja mama – Teresa Pakosz, a potem – Ty, prowadzicie Radio Lwów. Jak działa wasza redakcja przez okres tysiąca ostatnich dni, czyli w warunkach wojny? – W tym roku mija...
Gruszki z serem gorgonzola i orzechami to pyszna przekąska na ciepło, nie tylko na jesienne wieczory. Przygotowanie zapiekanych gruszek z serem pleśniowym jest bardzo proste. Jeśli lubicie połączenie owoców z serami, na pewno gruszki wejdą do Waszego...
Burgery z łososia można traktować jako alternatywę do kotletów mielonych, jako dodatek do klasycznych burgerów w bułce, ale też jako wsad do zyskujących na popularności burgerów japońskich. Te ostatnie pokazywałam Wam ostatnio w podsumowaniu paździer...
Tylko 15 minut przygotowań, a efekt zachwycający! Ten puszysty i wilgotny chlebek dyniowy z nadzieniem czekoladowo-orzechowym i orzechową kruszonką to absolutny hit jesieni. Jest przepyszny, dziecinnie prosty w przygotowaniu (nie potrzebujesz miksera...
Zupa z zielonej soczewicy to sycąca i pożywna propozycja, idealna na chłodniejsze dni. Jest bogata w białko roślinne, błonnik oraz witaminy, a jej przygotowanie jest proste i nie wymaga wiele czasu. W przepisie połączono soczewicę z aromatycznymi war...