Szukasz przepisu na smaczny obiad? Dobrze trafiłeś! Wystarczy, że na patelni ułożysz plastry ziemniaków, do tego sięgniesz po apetyczne dodatki i pyszny obiad będzie gotowy.
Ciasto francuskie upraszcza i przyspiesza przygotowanie każdego deseru. W tym szybkim przepisie za cenę zaledwie kilku ruchów w kuchni otrzymujemy malinowe ciasto, jednocześnie chrupiące i soczyste, a dl tego słodkie i kwaśne.
Lekka, ciepła kolacja na bazie chleba tostowego z mięsną wkładką. Taka zapiekanka jest szybka w przygotowaniu i doskonale sycąca. Nadaje się też do odgrzewania w mikrofalówce, dlatego nadmiar takiej kolacji można zabrać jako lunch do pracy. Brzmi pys...
Tłuste plamy na ubraniach to prawdziwa zmora. Nie tylko wyglądają nieestetycznie, ale także mogą być trudne do usunięcia. Na szczęście, nie musisz od razu sięgać po silne środki chemiczne. W twojej kuchni znajdziesz kilka naturalnych produktów, które...
Oto łatwy sposób na klopsy z mięsa mielonego. Są łatwe w przygotowaniu i niezwykle pełne w smaku. Charakteryzują się też ciekawą formą, a jak wiadomo – takie elementy również sprawiają, że danie bardziej nam smakuje.
Parowanie okien w domu to problem, z którym boryka się wielu z nas, szczególnie w chłodniejsze miesiące. Na szczęście istnieje kilka prostych, domowych sposobów, które mogą pomóc w zapobieganiu temu zjawisku. Poniżej zdradzam najskuteczniejsze i najb...
Przygotowanie lekkich, chrupiących i napowietrzonych faworków to sztuka wymagająca pasji, precyzji i znajomości tradycyjnych technik. Warto zadbać o szczegóły – w końcu faworki są jedną z najpopularniejszych słodkości karnawałowych, obok pączków i op...
Połączenie burraty i pomidorów to przepis na kulinarny sukces. A jeżeli oba te składniki potraktujemy tak jak znana instagramerka, Jagna Niedzielska, i włożymy jeden w drugi, z pewnością zaskoczymy gości lub domowników. Ser w pomidorze polany dodatko...
Zanim zaczniesz kręcić nosem, spróbuj. To jeden z tych wynalazków, na punkcie którego można oszaleć. Nuggetsy z kalafiora to świetna przekąska do wieczornego seansu, a także doskonała propozycja dla niejadków.
Chrupiąca skórka, miękkie wnętrze i prosty, autentyczny smak – to wszystko czeka Cię w domowych podpłomykach. Ten tradycyjny, słowiański przysmak to nie tylko pożywne danie, ale także podróż w czasie. Przygotuj się na kulinarne wspomnienia i odkryj p...