Poznaj przepis babci na flaczki, a już nigdy nie będziesz zastanawiać się, jakie podroby wybrać. Dzięki zmianie głównego składnika zupa wychodzi doskonała. Jest tak dobra, że być może na jedną porcję skuszą się nawet ci, którzy za tym specjałem nie przepadają.
Tradycyjny rosół to przeszłość. Koniecznie poznaj ten w wersji po krakowsku. Jeden dodatek zaskoczy, ale kiedy dodasz go do tej zupy, zapiejesz z zachwytu. Od teraz rosół będziesz podawać tylko z nim.
W naszych ogrodach właśnie dojrzewają ukochane letnie warzywa Polaków - pomidory, ogórki i cukinie. W tym okresie intensywnie rośnie także inne, niezwykle popularne i uwielbiane warzywo, jakim jest fasolka szparagowa.Jej uprawa nie należy do skomplik...
Znam mnóstwo bardziej nowoczesnych przepisów na kurki. Dodaje je do zielonej sałaty, łączę z bobem, podsmażam z rozmarynem. Jednak co najmniej raz w roku wracam do starej receptury mojej babci. Kurki w śmietanie to zdecydowanie nie jest dietetyczne d...
Czy istnieje ciasto bardziej lubiane i uniwersalne niż sernik, a do tego występujące w tak wielu wersjach? Do wyboru mamy m.in. orzeźwiający sernik na zimno z galaretką i owocami, modny ostatnio sernik baskijski czy na kruchym cieście. Nic jednak nie...
Wakacyjne wyjazdy w czasach dzieciństwa były okazją nie tylko do spędzania czasu z rodziną, ale również odkrywania smaków, których na co dzień w domach. Jednym z dań, które przygotowywała moja babcia, na co dzień mieszkanka jednej z podlaskich wsi, b...
Kruche ciasto, wiśniowa warstwa i wykończenie z kruszonki i cukru pudru to połączenie po prostu idealne. Słodkość świetnie równoważy się z nieco cierpkim smakiem wiśni. Tak właśnie wygląda najlepsze ciasto na lato.
Sezon na jeżyny rozpoczęty. Smak tych słodkich owoców możesz zatrzymać na dłużej. Najlepszą metodą jest mrożenie, ale w przypadku jeżyn należy zastosować odpowiednią metodę. Wtedy zachowają nie tylko smak, ale i kolor. Wypróbuj ją, a już nigdy nie bę...
Kotlety schabowe bez mięsa? W moim domu często się takie jadało. Teraz korzystam z przepisu babci i robię to danie pełne smaku. Zrób ten rarytas w swoim domu z wyjątkowego produktu, który znajdziesz w lesie.
Zwalczanie szkodników, które zagrażają naszemu ogrodowi, to zadanie, które może okazać się nie lada wyzwaniem. Szczególnie uciążliwe mogą okazać się ślimaki i mrówki, które nie tylko niszczą uprawy, ale także utrudniają nam cieszenie się pięknem nasz...
Jeśli szukasz przepisu na smaczne danie, koniecznie zerknij na tę recepturę. Przygotuj też ziemniaki i mąkę, a już wkrótce na twój stół trafi danie, że palce lizać. Będzie w sam raz na piątkowy obiad.