Sałatka z jajkami w super prostej i bardzo wiosennej wersji, to świetna propozycja nie tylko na wielkanocny stół. Przepis przypomina trochę popularną i lubianą sałatkę Cezar.
Hiszpania do gorący kierunek wakacyjny. Wybierają go przede wszystkim ci, którym nigdy nie dość słońca. Każdy, kto teraz tam przebywa, musi uważać na nietypowe żyjątka.
Karolina Pachniewicz była jedną z gwiazd pierwszego sezonu polskiego “Big Brothera”. Za udział w programie zapłaciła wysoką cenę. Po latach zdradziła, że mierzyła się z depresją. Doświadczyła także hejtu na niewyobrażalną skalę. W wywiadzie dla “Świa...
Jak zrobić kotlety mielone inaczej? Wystarczy, że to ulubione danie Polaków przygotujesz sposobem Roberta Makłowicza. Patent jest łatwy, a kotlety wychodzą po prostu doskonałe. Zrobisz je raz, a będziesz przygotowywać tylko w ten sposób.
Serek wiejski to uniwersalny produkt, który w ostatnich miesiącach wybija się w popularnych filmikach w social media. Jeśli twoja tablica jeszcze nie kipi od inspiracji na cottage cheese, to mam jeden sprawdzony przepis, który powinien poznać każdy....
Ziemniaczane zapiekanki podaję w moim domu regularnie. To sycące, proste i pyszne danie obiadowe. Nie wymaga też wiele czasu, bo przygotowane składniki układam w naczyniu do zapiekania i resztę robi za mnie piekarnik. Zazwyczaj sięgam po stały repert...
Naleśniki bez mąki to najlepsze z dwóch śniadaniowych światów. Białka i błonnik z owsianki zmieniają się tu w pyszne naleśniki. Można przygotować z nich potem dowolną potrawę, do której normalnie używamy mącznych naleśników.
To jedno z najszybszych dań, po jakie często sięgamy, ale w niezwykłym wydaniu. Makaron zasmażony na patelni, a w tym wypadku raczej zapieczony, jest pyszną, szybką i tanią potrawą.
Natasza Urbańska należy do grona gwiazd, które zdecydowały spędzić tegoroczne święta wielkanocne poza granicami naszego kraju. W rozmowie z Plotkiem gwiazda wyjawiła, co zamiast jajek będzie jadła na zbliżającą się Wielkanoc.
Sałatka Waldorf to klasyk na kulinarnej mapie świata. Wywodzi się z eleganckich restauracji hotelowych, jednak już dawno wyszła poza ich progi. Dzięki swojej eleganckiej prostocie i wyrafinowanym smakom stała się popularna zarówno w najdroższych rest...
Wekowanie na zimę wielowarzywnych sałatek to dobrze znany, ale nie dość często stosowany sposób ułatwiania sobie życia i czynienia go bardziej smacznym. Tomasz Strzelczyk zaprezentował jeden z takich domowych przetworów. Dzięki niemu zimowy posiłek p...