Czarne kropki na kalafiorze potrafią zbić z tropu - warzywo wygląda na świeże, ale coś tu nie gra. Czy to tylko niegroźne przebarwienia, czy już pierwsze oznaki psucia? Nietrudno to ocenić, jeśli wiesz, na co patrzeć. Podpowiadamy, kiedy warzywo możn...
Naukowcy rekomendują zmianę kolejności spożywania posiłków, aby poprawić zdrowie metaboliczne. To nie tylko ułatwia odchudzanie, ale także zapobiega napadom głodu i ogranicza wchłanianie cukrów. Taka strategia okazuje się szczególnie pomocna dla osób...
Coraz gorzej dzieje się w Pogoni Szczecin. Zespół fatalnie zaczął sezon: wygrał tylko jedno z pięciu spotkań. Do tego mieliśmy zamieszanie i przepychanki z Efthymiosem Koulourisem – najlepszym strzelcem, który chciał odejść, ale został i jest n...
Rosyjska alpinistka Natalia Nagowicyna utknęła na Szczycie Zwycięstwa w Kirgistanie na wysokości około 7 tys. metrów. Ma złamaną nogę i od kilku dni walczy o życie w ekstremalnych warunkach pogodowych, które uniemożliwiają skuteczną akcję ratunkową.
Pyszne.pl poinformowało dziś o wprowadzeniu już dla wszystkich chętnych programu subskrypcji Pyszne.pl+. W ramach tej usługi zamawiający posiłki mogą skorzystać z nielimitowanych darmowych dostaw z niemal wszystkich restauracji i sklepów dostępnych n...
Nad Bałtykiem droższe są niektóre szybkie przekąski, z kolei w górach turyści więcej zapłacą za klasyczne dania restauracyjne – wynika z analizy cen jedzenia w popularnych miejscowościach turystycznych.
Ten problem zna chyba każdy – kupujemy słoik sosu, bo mamy na niego ochotę, zużywamy dwie łyżki do obiadu i… wstawiamy na tył lodówki. Tam czeka, aż znów po niego sięgniemy. Tylko że nie każdy wie, jak długo taki sos może tam stać.
Żniwa, żniwa, a po żniwach czas na dożynki. Rolnicy z powiatu zamojskiego święto plonów będą obchodzić w najbliższą niedzielę (24 sierpnia) w Łabuniach.