HUTA BAR to świeża propozycja na mapie Wrocławia – plenerowa przestrzeń gastronomiczno-kulturalna usytuowana przy ul. Grabiszyńskiej 241, na terenie dawnego zakładu Hutmen. Na ponad 5 000 m kw. surowej, industrialnej tkanki kontenerowej połączono gastronomię, muzykę, kulturę i rekreację. Projekt stu...
Do 3 lat za kratkami może spędzić kobieta, która została zatrzymana przez krakowskich funkcjonariuszy policji. Policjanci ustalili, że w jednym z bloków na terenie Nowej Huty może przebywać kobieta, która posiada substancje psychotropowe. Kilka dni...
Ogrody działkowe tętnią życiem. W Starej Hucie w Jaworznie znajduje się jeden z największych w mieście. Coraz więcej młodych osób stawia tu na rekreację i nowoczesność, a działki są urządzone z pomysłem. Dzięki miejskiemu dofinansowaniu ogród przecho...
Związki zawodowe w ArcelorMittal Poland obawiają się, że wygaszenie wielkiego pieca nr 3 nie będzie tymczasowe, jak zapowiada spółka, ale trwałe. W przyszłym tygodniu zdecydują, jakie podjąć działania. Podkreślają ambitne plany firmy i brak rządowego...
W wyniku zakończonego postępowania kwalifikacyjnego rada nadzorcza spółki podjęła uchwałę o powołaniu od dnia 1 września 2025 r. na stanowisko prezesa zarządu dyrektora generalnego Huty Stalowa Wola Marka Karabułę - czytamy w komunikacie HSW.
W Warszawie nie brakuje nowych, kreatywnych inicjatyw gastronomicznych. Obok nich wciąż istnieją jednak miejsca, które nie podążają za trendami, bo same stały się kultowe. Jednym z nich jest Bar Lussi — budka z zapiekankami przy Dworcu Warszawa Śródm...
Chłodnik to dla wielu osób smak lata, tradycji i kulinarnych wspomnień z dzieciństwa. Dla mnie również. Dlatego postanowiłem sprawdzić, jak smakuje chłodnik w dwóch skrajnie różnych miejscach — w słynnej restauracji Magdy Gessler oraz w warszawskim b...
Bar Bambino w Warszawie to kultowe miejsce. Przyciąga od dekad nie tylko mieszkańców stolicy, ale też całe zagraniczne wycieczki. Reporter WP Jakub Bujnik specjalnie dla nas sprawdził, czy pomidorówka, gołąbki i pierogi z jagodami smakują tam jak u b...
Przy popularnym rondzie w Zakopanem stoi lokal, który od lat przyciąga tłumy turystów, górskich piechurów i mieszkańców. Tatrzański Bar Mleczny to jedno z tych miejsc, gdzie kolejka ustawia się jeszcze przed wejściem, a zapach domowego obiadu czuć ju...
Projekt baru mlecznego Grażyny w Warszawie udowadnia, że projektowanie z odzysku może być nie tylko funkcjonalne, ale też pełne charakteru. Wnętrze powstało z materiałów wtórnych, odzyskanych i przetworzonych, a jego sercem jest przedwojenna mozaika,...
Bary mleczne – miejsca, które dla wielu Polaków są symbolem minionej epoki, wciąż przyciągają tłumy. Ich niewygórowane ceny i domowy charakter sprawiają, że dla wielu osób stanowią one jedyną szansę na pełnowartościowy posiłek. Jak inflacja w ostatni...