HUTA BAR to świeża propozycja na mapie Wrocławia – plenerowa przestrzeń gastronomiczno-kulturalna usytuowana przy ul. Grabiszyńskiej 241, na terenie dawnego zakładu Hutmen. Na ponad 5 000 m kw. surowej, industrialnej tkanki kontenerowej połączono gastronomię, muzykę, kulturę i rekreację. Projekt stu...
Duża hala, która stanęła w podwarszawskich Duchnicach, przypomina fabrykę – konstrukcja z żelbetu, niewielka część biurowa, dyspozytornia z systemem SCADA, wysokie ściany bez okien, ogromne jednostki klimatyzacji na dachu i kominy. Serwery atman p...
W Warszawie nie brakuje nowych, kreatywnych inicjatyw gastronomicznych. Obok nich wciąż istnieją jednak miejsca, które nie podążają za trendami, bo same stały się kultowe. Jednym z nich jest Bar Lussi — budka z zapiekankami przy Dworcu Warszawa Śródm...
Chłodnik to dla wielu osób smak lata, tradycji i kulinarnych wspomnień z dzieciństwa. Dla mnie również. Dlatego postanowiłem sprawdzić, jak smakuje chłodnik w dwóch skrajnie różnych miejscach — w słynnej restauracji Magdy Gessler oraz w warszawskim b...
Bar Bambino w Warszawie to kultowe miejsce. Przyciąga od dekad nie tylko mieszkańców stolicy, ale też całe zagraniczne wycieczki. Reporter WP Jakub Bujnik specjalnie dla nas sprawdził, czy pomidorówka, gołąbki i pierogi z jagodami smakują tam jak u b...
Przy popularnym rondzie w Zakopanem stoi lokal, który od lat przyciąga tłumy turystów, górskich piechurów i mieszkańców. Tatrzański Bar Mleczny to jedno z tych miejsc, gdzie kolejka ustawia się jeszcze przed wejściem, a zapach domowego obiadu czuć ju...
Projekt baru mlecznego Grażyny w Warszawie udowadnia, że projektowanie z odzysku może być nie tylko funkcjonalne, ale też pełne charakteru. Wnętrze powstało z materiałów wtórnych, odzyskanych i przetworzonych, a jego sercem jest przedwojenna mozaika,...
Bary mleczne – miejsca, które dla wielu Polaków są symbolem minionej epoki, wciąż przyciągają tłumy. Ich niewygórowane ceny i domowy charakter sprawiają, że dla wielu osób stanowią one jedyną szansę na pełnowartościowy posiłek. Jak inflacja w ostatni...
Clitheroe w hrabstwie Lancashire to miejsce, które jesienią wygląda jak z kartki pocztowej. W tym dawnym miasteczku targowym historia łączy się z nowoczesnością, a między średniowiecznym zamkiem a zabytkowym angielskim browarem można spędzić idealny...
Samsung od dłuższego czasu pracuje nad tym, aby jego nakładka systemowa wyróżniała się na tle konkurencji. Wśród najnowszych dodatków do One UI pojawiła się funkcja, która początkowo miała pozostać wyłączną domeną producenta i jego strategicznego par...
Kawa, śniadanie, obiad i aperitif z limitem czasu — to zasady, które wprowadzono w jednym z barów w Turynie. Obowiązujące tam ograniczenia dotyczą czasu spędzonego przy stoliku. Na wypicie kawy jest kwadrans.