W kuchni coraz chętniej sięgamy po zapomniane kąski. Policzki wieprzowe to przykład produktu, który jeszcze niedawno kojarzył się raczej z kuchnią domową naszych babć niż z nowoczesnymi restauracjami. Dziś wracają do łask – i słusznie. Mięso z policzków to jedno z najbardziej soczystych i aromatyczn...
Ilość odsłon: 1
źródło: https://pysznosci.pl/w-prl-u-uchodzily-za-mieso-drugiej-kategorii-dzis-siegaja-po-nie-najlepsi-szefowie-kuchni,7156596473379328a
dodano: 2025-05-17 13:12:07
Inne znaleziska:
W PRLu zajadano się nim kilka razy w tygodniu. Działał jak opatrunek na obolałe jelita
pysznosci.pl
Dawniej często gościł na polskich stołach, szczególnie w sezonie owocowym. Często pojawiał się w przedszkolnych podwieczorkach, a dziś króluje przede wszystkim w wersji instant. Domowy kisiel to nie tylko sentymentalny przysmak z dzieciństwa, ale rów...
pysznosci.pl, 2024-08-14 14:13:01
2024-08-14 14:13:01
W PRL-u te przedmioty uchodziły za szczyt luksusu. Dzieci marzyły, aby je mieć
edziecko.pl
Okres PRL-u jawi nam się jako czas szarości i tego, że chociaż miało się pieniądze, nie można było niczego kupić, bo towaru po prostu w świecie brakowało. Puste sklepowe pułki, to obraz, który często widzimy na starych fotografiach. Jednak było jedno...
edziecko.pl, 2024-07-18 15:34:01
2024-07-18 15:34:01
Zawijam mięso w folię i wkładam do piekarnika. Ta domowa kiełbasa nie ma sobie równych
smakosze.pl
Domowa kiełbasa jest nie tylko smaczna, ale też łatwa w przygotowaniu. Zrobisz ją bez wędzenia czy parzenia. Wystarczy zawinąć mięso w folię i włożyć do piekarnika. Wyjdzie prawdziwy rarytas, który zjesz z apetytem. 
smakosze.pl, 2024-07-04 16:26:03
2024-07-04 16:26:03
Dziś się zaczęło, w Biedronce powariowali. Mięso taniej nawet o 82%, lepiej pędź do sklepu
smakosze.pl
Biedronka znów kusi klientów atrakcyjnymi promocjami. Od dziś aż do soboty można kupić mięso mielone taniej aż o 82%, ale to nie wszystko. W Biedronce czekają kolejne produkty w dobrych cenach. 
smakosze.pl, 2024-07-04 18:26:02
2024-07-04 18:26:02
wiadomosci.wp.pl
Rosyjscy żołnierze opublikowali w mediach społecznościowych apel do Władimira Putina. Domagają się natychmiastowego działania i zgody na ewakuację z pola walki. Jak sami twierdzą, są ocalałymi z 506. pułku, a ich jednostka została zdziesiątkowana
wiadomosci.wp.pl, 2024-07-08 10:07:02
2024-07-08 10:07:02
Wycofano mięso. Jeśli je zjadłeś, skontaktuj się z lekarzem
pysznosci.pl
Główny Inspektorat Sanitarny wykrył dwie groźne bakterie w paczkowanym mięsie ze sklepu. Przeprowadzone badanie wykazało obecność Salmonelli i Escherichii coli STEC. Ich spożycie może spowodować poważne zatrucie pokarmowe. Natychmiast wycofano mięso...
pysznosci.pl, 2024-07-11 10:57:02
2024-07-11 10:57:02
Pakuję mięso do słoików i wkładam do gara z wodą. Ten przepis mam jeszcze od babci
smakosze.pl
Oto tradycyjny, bardzo stary sposób na peklowane mięso, które sprawdzi się świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki obiad można przygotować z wyprzedzeniem, a z kawałka niedrogiego mięsa wyczarować cuda.
smakosze.pl, 2024-07-13 19:59:02
2024-07-13 19:59:02
Jedna ze zdrowszych polskich ryb. Ma chude mięso napakowane białkiem
pysznosci.pl
Co powiecie na szczupaka? Dla jednych zbyt ościsty, drudzy natomiast chwalą go za delikatne mięso. Niepodważalna jest jego zasobność w pełnowartościowe białko, a także niskokaloryczność. To ryba o chudym, białym i jędrnym mięsie, które może doskonale...
pysznosci.pl, 2024-07-14 12:47:01
2024-07-14 12:47:01
Dodaję do masy na kotlety mielone. Łyżka wystarczy, by mięso było soczyste i pulchne
smakosze.pl
Kotlety mielone to jedno z podstawowych dań dzisiejszej polskiej kuchni. Jest wiele rzekomych tajemnych składników masy na takie kotlety, jednak tylko kilka spośród nich jest naprawdę niezbędnych. Oto najważniejszy z nich.
smakosze.pl, 2024-07-17 09:36:02
2024-07-17 09:36:02
Żaden ryż i mięso mielone. W lipcu to te gołąbki królują w moim domu
smakosze.pl
Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, podane z sosem pomidorowym to nasze tradycyjne, polskie danie. Wszyscy się nimi zajadamy. W wakacje jednak, gdy na zewnątrz jest upalnie, gołąbki przyrządzam nieco inaczej. Nie dodaję do nich podstawowych składników...
smakosze.pl, 2024-07-20 13:22:02
2024-07-20 13:22:02