Ewa Szykulska to jedna z aktorskich ikon minionego wieku. Artystka zagrała w kilku kultowych produkcjach, jak chociażby "Hydrozagadka", "Vabank", "Seksmisja" czy "Kariera Nikodema Dyzmy". Młodszej publice z pewnością jest znana z serialu komediowego "Lokatorzy". Przed laty gwiazda była jedną z najpi...
Bordo to głęboka, ciepła czerwień z domieszką brązu lub fioletu - barwa kojarząca się z winem burgundzkim. To właśnie od niego pochodzi jej nazwa. Kolor ten uchodzi za niezwykle szlachetny i godny królów i królowych, a wie doskonale o tym właśnie kró...
Wnuczka monarchini Liechtensteinu, księżniczka Maria Karolina i bankier inwestycyjny pobrali się w tę sobotę w katedrze w Vaduz. Ich ślub już przeszedł do historii pod kątem bajkowości, blichtru i przepychu.
Joanna Sienkiewicz nie ukrywała, że nie do końca odpowiada jej to, że widzowie kojarzą ją jedynie z policjantką Zofią z "13 posterunku". Miała na koncie wiele innych ciekawych ról, jak nauczycielka Jola ze świętującej właśnie 43. rocznicę premiery "K...
To jedno z tych ciast, które zapewniają efekt wow przy stole. Wygląda apetycznie i przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, kiedy często lądowało na stole. Dziś równie pyszne powraca w pięknym stylu.
Jajecznica to śniadaniowy klasyk, którego specjalnie przedstawiać nie trzeba. Pozornie wydaje się być prosta — ot, tylko wbić jajka na patelnię. Jeśli jednak zrobisz ją tak, jak Francuzi, zakochasz się w jajecznicy na nowo.
W czasach PRL-u wołowina była towarem luksusowym – można było pomarzyć o polędwicy czy rostbefie. O wiele bardziej dostępna była łata, którą również ceniono za wyrafinowany smak i wartości odżywcze. Dzisiaj nieczęsto gości na naszych stołach, co jest...
Sprawa, która wstrząsnęła lokalną społecznością, dotyczy wydarzeń z minionego weekendu. Jak poinformowała Komenda Powiatowa Policji w Oleśnicy, jeden z funkcjonariuszy – w czasie wolnym od służby – miał dopuścić się… Artykuł Policjant miał zro...
Ciężko ją znaleźć w supermarketach, ale warto wypatrywać kąski u dobrego rzeźnika. Krucha i delikatna przepona wołowa zaskoczy wszystkich miłośników mięsa swoim głębokim, intensywnie wołowym aromatem.
Sandacz pieczony po polsku to danie, które łączy tradycyjną kuchnię z elegancją restauracyjnego smaku. Delikatne mięso ryby zapieczone w aksamitnym sosie chrzanowym z jajkiem i młodymi ziemniakami tworzy harmonijną kompozycję, która zachwyci każdego...
Olsztynianka Anastazja Kuś to sportsmenka z krwi i kości. 18-latka może pochwalić się wieloma sukcesami w sektorze biegów sprinterskich. Determinacja i zaangażowanie powala dziewczynie na ciągły rozwój i bicie rekordów. Sprinterk...