Są takie przepisy, które raz zapisane w zeszycie, wracają co sezon. Zmieniają się trendy, mąki, dekoracje, ale ten smak zostaje. I właśnie takim przepisem jest ciasto kisielowe Ewy Wachowicz – puszyste, wilgotne, delikatnie owocowe i po prostu… uzależniające. Jeśli szukasz czegoś między babką a bisz...
Ewa Wachowicz zaprezentowała swój sposób na pieczeń à la Wellington. W jej wykonaniu to danie rybne. Ma niezwykły smak, a w roli głównej – łatwo dostępnego i pysznego łososia.
Ewa Wachowicz doskonale wie, że na co dzień sprawdzają się proste przepisy na ciasta. W dodatku, gdy mamy tak wyraziste owoce, jak śliwki to naprawdę dużo nie trzeba. Wystarczy chwila, a już na stole stoi pyszne ciasto, można parzyć kawę i dzwonić po...
Pieczone ziemniaki to znakomity pomysł na wykorzystanie popularnego i powszechnie dostępnego o tej porze roku warzywa. Ewa Wachowicz przygotowuje je w taki sposób, że nie trzeba się już kłopotać żadnymi dodatkami. Starczą za cały obiad.
Marzysz o domowym ketchupie, który smakuje lepiej niż ten ze sklepu? Z przepisu Ewy Wachowicz przygotujesz pyszny, pełen smaku sos pomidorowy, który zachwyci całą rodzinę. To prosty sposób na wykorzystanie sezonowych pomidorów i stworzenie zdrowej al...
To fantastyczne i szybkie ciasto kokosowe obywa się bez pieczenia. Po nocy w lodówce wygląda spektakularnie i spodoba się każdemu, kto lubi smak kokosów.
Pizza, kebab, sushi... są smaczne, ale najchętniej wracamy do rodzimych przepisów. Dlatego sposoby, by kotlety schabowe były idealne, są na wagę złota. Jak je robi Ewa Wachowicz? Zdradziła swoje sekrety.
Prawie nikt nie robi z niej dżemu, a szkoda. Doskonale pasuje do rozmaitych deserów. Mowa o cukinii. Z tego warzywa zrobimy nie tylko ketchup i musztardę, ale również smakowity dżem. Ten z przepisu Ewy Wachowicz posmakuje nawet najbardziej wybrednym.
Jak w wypadku wielu innych potraw i dodatków, także nazwa musztardy rozszerzyła swoje znaczenie i dziś mamy wiele jej warzywnych odpowiedników. Ewa Wachowicz przypomniała bardziej tradycyjny przepis. Z jej dodatkami ma on jednak zupełnie nowe oblicze...
Musztarda to nie tylko popularny dodatek do mięs, ale także składnik o bogatej historii, sięgającej starożytności. Ewa Wachowicz, znana kucharka, przypomniała tradycyjny przepis na musztardę, dodając do niego nowoczesne akcenty. Dzięki jej wskazówkom...
Chrupiące bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty, czyli fuczki, to propozycja idealna na okres jesienno-zimowy, stanowiąca doskonałą alternatywę dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Wystarczy połączyć ciasto naleśnikowe z kiszoną kapustą. Efekt...