Kurczak pod pierzynką z piekarnika to pomysłowa wariacja na temat złocistych kotlecików. W takiej formie są o wiele łatwiejsze do przygotowania i nie wymagają stania nad kuchenką. Po 20 minutach pieczenia masz gotowy obiad dla całej rodziny.
Soczyste pałki z kurczaka o chrupiącej skórce to klasyk, który możesz przygotować bez większego wysiłku. Kluczem jest marynata i odpowiednie pieczenie, wtedy kurczak dosłownie rozpływa się w ustach.
Kotlety schabowe to flagowa polska potrawa, którą można przyrządzać na różnorodne sposoby, w tym również w wersji kiszonej. Mimo że nazwa może nie brzmieć zachęcająco, danie to zasługuje na uwagę ze względu na swój wyjątkowy smak. Kiszone kotlety sch...
Na dzisiejszy obiad koniecznie musisz przygotować te kotlety. Smakiem przebiją popularne schabowe, a nawet uwielbiane mielone. Rodzina będzie zachwycona, a ty będziesz robiła je znacznie częściej. Przepis pochodzi z kanału Ania Zyśk - jedz pysznie na...
Schabowe i mielone to klasyki kuchni polskiej. Jednak musisz spróbować czegoś zupełnie innego. Kotlety gyros zachwycą smakiem i sprawią, że będziesz często wracać do tego przepisu. Gwarantuje kulinarny sukces.
Kotlety schabowe nie mają sobie równych. Delikatne i w chrupiącej panierce potrafią nieźle uzależnić. Zastąp bułkę tartą tym produktem, a wyjdą pyszne jak nigdy wcześniej.
Kotlety schabowe odłóż na inną okazję. Zamiast nich przygotuj kotlety z karkówki z przepisu umieszczonego w dalszej części artykułu. Soczyste mięso pod pyszną pierzynką potrafi skusić każdego łasucha. Wypróbuj to danie, a z całą pewnością przyrządzis...
Wydawałoby się, że przepisu na surówkę z marchewki nie da się ulepszyć. Ale zawsze warto pamiętać o drobiazgach. Jeden z takich ważnych elementów znajduje się w tym przepisie.
Kotlet schabowy – król polskich obiadów. Kochany przez pokolenia, obowiązkowo z ziemniakami i zasmażaną kapustą albo mizerią. Tyle że… ile razy zdarzyło ci się zjeść kotleta suchego jak wiór, twardego jak podeszwa albo bez smaku? No właśnie. Magda Ge...
Kurczak to jedno z najchętniej wybieranych mięs nie tylko do przygotowania dania głównego, ale również przy gotowaniu rosołu. Nie każda część nadaje się jednak do stworzenia pysznego i aromatycznego wywaru.