Najpierw było awokado, a później pistacja i matcha. Co jest następne w kolejce po gigantyczny jedzeniowy sukces? W mediach społecznościowych coraz częściej zaczyna gościć tropikalna roślina z kuchni azjatyckiej. Jej największą zaletą jest to, że robi z przekąskami prawdziwe cuda. Zachęca nie tylko s...
Nazywa się ją także meksykańską wanilią i to nie bez powodu. Jej charakterystyczny smak docenili cukiernicy na całym świecie. Fasola tonka to nieodkryty jeszcze w Polsce skarb, który warto poznać bliżej.
Chodnik to najlepsza propozycja na lunch lub przekąskę w upalne dni. Chociaż największą popularnością cieszy się ten w wersji litewskiej, to w moim domu kubki smakowe podbija chłodnik truskawkowo-pomidorowy. To połączenie to najlepszy smak lata w jed...
Bella Hadid rozszerza kolekcję perfum marki Orebella, wprowadzając do niej dojrzały zapach wanilii - "Nightcap". "Te perfumy to hołd dla moich lat młodzieńczych i dorastania."
Bella Hadid rozszerza kolekcję perfum marki Orebella, wprowadzając do niej dojrzały zapach wanilii - "Nightcap". "Te perfumy to hołd dla moich lat młodzieńczych i dorastania."
Brokuł gałązkowy, nazywany też bimi to smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty. Ma delikatny smak i zielony kolor. Z wyglądu i smaku przypomina nieco szparagi, i tak samo jest łatwy w przygotowaniu, jak to warzywo. Mamy świetne przepisy na sz...
Pamiętasz "szyszki" z ryżu preparowanego, którymi zajadaliśmy się jako dzieci? Jeśli chcesz na chwilę przenieść się do szalonych czasów PRL-u, przygotuj to proste ciasto z ryżem preparowanym. Zrobisz je w kilka chwil, a goście z pewnością będą prosil...
Liście marchewki, rzodkiewki czy kalafiora traktujemy zazwyczaj jako niepotrzebne odpadki i wyrzucamy do kosza. Szkoda, bo skrywają dużo wartości odżywczych, a w dodatku są bardzo smaczne. Jak można wykorzystać je w kuchni?
Lubisz ryby? Teraz możesz przyrządzić arbuza, który smakuje jak ryba. Wystarczy, że zmieszasz go z olejem. Wyjdzie bezmięsny przysmak, który zrobi kulinarne wrażenie.
Startup wspierany przez Billa Gatesa twierdzi, że jest w stanie produkować masło, wykorzystując dwutlenek węgla z atmosfery i wodór z wody. Takie rozwiązanie ma pomóc w walce ze zmianami klimatycznymi. "Smakuje naprawdę dobrze" — zapewnia miliarder.
Rolnicy w japońskim Matsusaka skrupulatnie hodują krowy i utrzymują je przy życiu dłużej, niż wynosi ich średnia długość życia, aby otrzymać najdroższą wołowinę na świecie. Hodowcy bydła zdradzają tajniki swojej pracy.