Nie masz pomysłu na deser po rodzinnym obiedzie? Koniecznie wypróbuj nasz sprawdzony przepis na ciasto jogurtowo-makowe z chrupiącą kruszonką. Jest tak dobre, że na jednym kawałku z pewnością się nie skończy. Listę składników znajdziesz poniżej. Nie zapomnij też obejrzeć naszego wideo, gdzie krok po...
Ciasto Bubble Tea to połączenie puszystego biszkoptu, kremowej masy śmietankowej i kolorowych kuleczek jak do bubble tea w galaretce. Wyjątkowy deser, który zachwyca wyglądem i smakiem. Idealny na imprezy i rodzinne spotkania. Wykonanie krok po kroku...
Wydaje Ci się, że kierujesz się logiką? Nic bardziej mylnego. Psycholodzy dowodzą, że większość decyzji opieramy na iluzjach i błędnych przekonaniach. Oto 6 najczęstszych pułapek myślowych, które mogą sabotować Twoje relacje, karierę i zdrowie – i sp...
Żona Bruce'a Willisa udzieliła wywiadu na temat stanu zdrowia swojego męża. Aktor cierpi na otępienie czołowo-skroniowe, które wpływa na możliwości komunikowania się.Bruce Willis jest „wciąż bardzo mobilny”, ponad trzy lata po przejściu na eme...
Projektanci wojskowych samolotów muszą uwzględniać konieczność szybkiego i możliwie bezpiecznego opuszczenie lecącej maszyny. Rozwiązaniem, które uratowało życie niezliczonych pilotów jest fotel wyrzucany. Jak działa ten sprzęt?
Procesor Tensor G5, pierwszy zaprojektowany w całości przez Google i produkowany w fabrykach TSMC miał być najważniejszą techniczną zmianą w serii Pixel od 4 lat. I być może jest, ale nie z pewnością nie daje powodów do radości.
Skąd zbrązowienia miąższu gruszek w chłodni? Niestety, powodem jest najczęściej nieodpowiednie schładzanie owoców, a także zbyt szybkie obniżanie poziomu tlenu. Artykuł Zbrązowienia gruszek: co zawodzi w chłodni? pochodzi z serwisu Sad24.pl.
Antonio Conte był świetnym piłkarzem, a jako trener radzi sobie równie dobrze. Przynajmniej jeśli chodzi o rozgrywki ligowe. W Lidze Mistrzów jego drużyny osiągają bowiem rozczarowujące wyniki. Nie inaczej jest w przypadku Napoli, które we wtorkowy w...
Nie każde ciasto czekoladowe wychodzi idealnie – czasem jest za suche, czasem zbyt ciężkie albo błyskawicznie traci świeżość. Ale ten przepis to prawdziwy wyjątek. Ciasto jest wilgotne, miękkie i puszyste nawet kilka dni po upieczeniu, a do tego ma i...
Przerobiłam kilka przepisów i taką samą liczbę urządzeń. Już wiem, że to właśnie sprzęt odgrywa kluczową rolę. Nie zawsze najładniejsza gofrownica zrobi najlepsze gofry, bo kupując, trzeba zwrócić uwagę na jeden parametr. Szczegóły poniżej.