Sieć Salad Story otworzyła nowy lokal w warszawskiej Galerii Wileńskiej. Marka specjalizująca się w zdrowej kuchni serwuje m.in. sałatki, wrapy i dania na ciepło przygotowywane z naturalnych i świeżych składników.
Nowy podatek ma stymulować prozdrowotne nawyki żywieniowe Polaków. Wpływy, jakie miałyby wygenerować, zasiliłyby z kolei dopłaty do żywności zdrowej - przez co ci, którzy decydując się na fast food, dopłacaliby do menu tych, którzy z niego rezygnują....
Popularna amerykańska sieć fast-food Wendy's ma ponad siedem tys. restauracji w 30 krajach świata. Od 2021 r. jest obecna w Wielkiej Brytanii, gdzie przygotowuje się do rozbudowy sieci do 400 lokali. W 2025 r. pierwsze restauracje pod szyldem Wendy's...
Już tylko miesiąc dzieli nas od jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Gorzowie! 22 i 23 marca Plac Grunwaldzki zamieni się w prawdziwy raj dla smakoszy. Festiwal Smaków Food Trucków po raz kolejny zawita do miasta, przyciągając m...
W ostatni weekend marca miłośnicy dobrego jedzenia będą mieli okazję skosztować wyjątkowych dań z różnych zakątków świata. W dniach 28-30-23.03 na Deptaku przy ul. Lwowskiej w Chelmie odbędzie się długo wyczekiwany zlot food trucków – wydarzenie, któ...
We Wrocławiu przez cały rok dużo się dzieje, a różnego rodzaju wydarzenia i atrakcje przyciągają zainteresowanie mieszkańców. Aby ułatwić wszystkim planowanie wolnego czasu, przygotowaliśmy zestawienie najciekawszych, darmowych wydarzeń, które mogą s...
Na fali popularności trendu comfort food ukazała się książką „Coomfort Food”, wydana przez Coocharza, znanego twórcę kulinarnego, Jakuba Przeździeckiego. Co to jest comfort food Comfort food to potrawy, które wpływają pozytywnie na nasze samopoczucie...
W sercu Kielc pojawiło się miejsce, które redefiniuje podejście do jedzenia na mieście. Restauracja Sztuczki to kulinarna nowość, która stawia na food sharing, czyli dzielenie się smakami przy wspólnym stole. W nowoczesnym, ale przytulnym wnętrzu, za...
Street food od lat zyskuje na znaczeniu – już nie tylko jako chwilowy trend, ale jako pełnoprawna gałąź gastronomii, która łączy kreatywność, dostępność i realny zysk. Co istotne – nie dotyczy to wyłącznie food trucków. Kuchnia uliczna doskonale odna...