W moim domu słodkie wypieki to tradycja, a kruche rogaliki, który przygotowywała moja babcia są prawdziwym hitem. Ich delikatne, kruche ciasto i gęste nadzienie z marmolady to połączenie idealne, któremu nikt nie potrafi się oprzeć. Przepis na te py...
Tylko przez tydzień nasz koszyk zakupowy potaniał o 3 proc., a od majówki — o ponad 10 proc. W ostatnich dniach spadają ceny niemal wszystkich produktów, które analizujemy wspólnie z aplikacją PanParagon. Wyjątek stanowią jabłka, które systematycznie...
Są już pierwsze letnie jabłka i rozpoczynamy sezon na wypieki z tymi owocami. Wiadomo, że jest ich mnóstwo. Siostra Anastazja zaczyna od "górnej półki". Rolada to nie jest bardzo prosty wypiek, ale za to smak ma wspaniały i zawsze robi efekt "wow" po...
Ryż z jabłkami to klasyczne danie, które w wielu osobach od razu obudzi wspomnienie z dzieciństwa. Przejaw pomysłowości gospodyń w czasach PRL do dziś żywy jest w wielu domach. Jeśli jednak nie byłeś fanem tego połączenia lub szukasz smacznej odmiany...
Delikatne, mięciutkie i puszyste racuchy z jabłkami to wymarzone śniadanie na koniec lata i początek jesieni. Okazuje się, że nie trzeba dodawać sztucznych spulchniaczy, aby miały ładny kształt i wprost rozpływamy się w ustach. Odkryłam to z jednym p...
Polacy uwielbiają szarlotkę. Jednak to pyszne ciasto z jabłkami ma teraz poważnego konkurenta. Budyniowiec z przepisu Heni Foks bije ten wypiek na głowę. Wypróbuj ten przepis, bo efekt zachwyca.
Ciasto na oleju z jabłkami to sprawdzony klasyk. Robi się je szybko i bezproblemowo, a efekt może zaskoczyć wielu. Wykazuje bowiem niezwykłą wilgotność przy zachowaniu puszystości. A dodatek jabłek dodaje całości smaku i arom...
Ajerkuchy to klasyka kuchni śląskiej, którą pokocha każdy miłośnik tradycyjnych placków z jabłkami. Puszyste, aromatyczne i smażone na smalcu – to połączenie sprawia, że placki zyskują wyjątkowy smak, który przenosi nas w świat śląskich tradycji.