Gdy w sklepach i na straganach pojawia się młoda kapusta, większość z nas od razu myśli o klasycznym kapuśniaku albo lekkiej surówce do obiadu. Ale to warzywo potrafi znacznie więcej. Zamiast tradycyjnych rozwiązań, sięgam po coś zaskakująco pysznego — kotlety z młodej kapusty, które bez problemu mo...
Kapuśniak wraz z jego krewniaczką kwaśnicą należą do najbardziej popularnych polskich zup. Dlatego nigdy dość szperania w przepisach, co można zrobić, by przyrządzić je jeszcze lepiej. Z pomocą w tym zakresie przychodzi Jasiek Kuroń.
Wydawałoby się, że przepisu na surówkę z marchewki nie da się ulepszyć. Ale zawsze warto pamiętać o drobiazgach. Jeden z takich ważnych elementów znajduje się w tym przepisie.
Trump odbył rozmowę z Putinem ws. negocjacji dot. zawieszenia broni. Wieczorem odniósł się do niej prezydent Zełenski. Kijów poprze propozycję Waszyngtonu.
Lato w pełni, a wraz z nim czas na lekkie, orzeźwiające potrawy. Szukasz pomysłu na szybką, smaczną i chrupiącą sałatkę, idealną na dodatek do obiadu lub lunchu? Mamy dla ciebie propozycję, która z pewnością cię zachwyci – surówkę pielgrzyma!
Czy w domu da się zrobić surówkę lepszą niż w restauracji? Jak najbardziej! Przyrządzam ją z kapusty, a ten smak potrafi zdrowo uzależnić. Przepis znanego kucharza na surówkę z kapusty jest wart polecenia.
Surówka z selera jest wyśmienitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Dzięki temu prostemu przepisowi przyrządzisz ją w mgnieniu oka. Gwarantuję, że pyszna i zdrowa surówka z selera będzie smakować całej rodzinie.
Warzywny dodatek do nieodłączny składnik obiadu. Dlatego dzielę się przepisem na surówkę z marchewki jak z restauracji. Czytaj dalej, a poznasz przepis, z którego przygotujesz ją w łatwy i szybki sposób. Z nią obiad będzie smaczny jak nigdy.
Surówka do obiadu jest smacznym i zdrowym uzupełnieniem posiłku. Zrób ją w prosty sposób. Pyszne składniki wymieszaj z porem i jabłkiem. Dzięki temu kultowa surówka z pora będzie miała jeszcze więcej smaku niż zwykle.
Zapada w pamięć, choć jest prosta i niewymagająca. Surówkę z kapusty i ogórka małosolnego robię w każdy weekend do rodzinnego obiadu. I mimo że wszyscy już znają smak tego specjału, za każdym razem zachwycają się nim, jakby kosztowali go pierwszy raz...