Tworząc kartę, nie robię tego tylko dla swojej ekipy ani dla gości, ale też, żeby zaskoczyć samego siebie – mówi Martin Gimenez Castro, który razem z żoną Martą Mazur prowadzi w Warszawie restauracje Ceviche Bar i Tuna. Martin Gimenez Castro i Marta Mazur zajęli pierwsze miejsce w tegorocznym rankin...
Właściciele restauracji, klubów i barów w Paryżu donoszą o bezprecedensowym spadku liczby gości w tym sezonie letnim i apelują o odszkodowania. W niektórych lokalach frekwencja spadła o 70 proc. Jako główne przyczyny restauratorzy wskazują środki bez...
Nadchodzące Igrzyska Olimpijskie w Paryżu, które miały być szansą na zyski dla branży gastronomicznej, przyniosły nieoczekiwane wyzwania. Restauratorzy i właściciele barów zmagają się z drastycznym spadkiem liczby gości i apelują o wsparcie.
Właściciele restauracji i kawiarni w centrum Paryża wcale nie są zadowoleni z faktu, że za kilka dni w ich mieście zaczynają się letnie igrzyska olimpijskie. Mało tego - żądają odszkodowań, bo ich zdaniem ruch w ich lokalach zmalał o nawet 70 proc. W...
Lato to czas odpoczynku, spotkań ze znajomymi i rodziną. Niestety, często towarzyszą nam wówczas nieproszeni goście – osy. Ich obecność może skutecznie zepsuć przyjemność spędzania czasu na świeżym powietrzu. Na szczęście istnieje prosty i skuteczny...
No coraz dziwniej układają się losy nowych nabytków Rakowa Częstochowa. Najpierw za nadmiarowe kilogramy kontrakt rozwiązano z Kristofferem Klaessonem, teraz z ekipy Medalików odchodzi kolejny piłkarz, który zdaniem lokalnych mediów miał problemy z w...
Rosół to zdecydowanie ulubiona zupa większości z nas, ale kiedy żar leje się z nieba, raczej z niej rezygnujemy na rzecz chłodników. Upały odpuściły, można wrócić do jego gotowania. Może tym razem wypróbujesz dodatek, który polecają szefowie kuchni?...
Zespół GUST z Instytutu Maszyn Przemysłowych Wydziału Mechanicznego Politechniki Łódzkiej po raz kolejny okazał się najlepszy w konkursie na turbinę wiatrową. Wynalazek polskich studentów...
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...