W ostatnim czasie bardzo dużą popularnością cieszy się kawa z pewnym dodatkiem. Słodko-korzenna przyprawa wpływa na regulację procesów trawiennych i obniża poziom cukru we krwi. W połączeniu z małą czarną o poranku stanowi prozdrowotną mieszankę, która nie tylko pobudza, ale także smakuje nieziemsko...
Witamina C to nie zawsze samo zdrowie. Nowe badania pokazują, że w połączeniu z niektórymi składnikami może wywołać odwrotne skutki: nasilać stres oksydacyjny, zaburzać metabolizm i wpływać negatywnie na organizm. Sprawdź, z czym jej nie łączyć.
Kawa, czy to czarna, z dodatkiem cukru, mleka czy śmietanki, jest ulubionym napojem wielu osób. Najczęściej sięgamy po jej klasyczną wersję, ale szczególnie interesujące są połączenia czarnego naparu z przyprawami korzennymi. Wśród nich na...
Nie cukier i nie cytryna, a odrobina soli to dodatek, który powinien pojawić się w kubku z twoją herbatą. Dlaczego? Czy to rozwiązanie dla znudzonych tradycyjnymi smakami?
Pomidorowa wydaje ci się nudnym daniem? Pora na zmiany. Wprowadzenie zaledwie połowy łyżeczki popularnej przyprawy może całkowicie odmienić jej smak. Warto przetestować ten trik.
Kofeina zmienia wpływa na działanie mózgu podczas snu. Najnowsze badania z Uniwersytetu w Montrealu pokazują, że substancja wpływ na zdolność do regeneracji i zaburza fazę NREM.
Z pomocą w upalne dni przychodzi nam woda z dodatkiem grejpfruta. Taki napój jest świetnym sposobem na nawodnienie organizmu, a dodatkowo przyczynia się do zmniejszenia masy ciała. Grejpfrut ma o wiele więcej cennych właściwości, takich jak m.in. obn...
Odchudzanie może być skuteczne dzięki kawie. Gdy wsypiesz do niej tę przyprawę, Twój metabolizm ruszy z kopyta. Szybko zgubisz nadprogramowe kilogramy.
Napoje typu "zero" stały się w świadomości społecznej zdrową alternatywą dla znanych nam od dziesięcioleci gazowanych trunków pełnych cukru. Wiele osób twierdzi jednak, że są one tak naprawdę jeszcze gorsze w swej naturze. Skąd takie zdanie? I czy ma...
Niektórych odrzuca intensywny zapach i smak wody z kiszonych ogórków, ale dla wielu to prawdziwy rarytas, a nawet ta lepsza cześć kiszonki. I mimo że zarówno ogórki, jak i woda, w której się kisiły to źródło cennych związków, to należy spojrzeć na ni...