Jeśli zwykła pierś z kurczaka zaczyna ci się nudzić, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Idealnie soczysta, wypełniona pysznym farszem, sprawdzi się doskonale na rodzinny obiad.
Volvo znalazło się w ogniu krytyki po serii problemów z flagowym modelem EX90. Nowy szef tej szwedzkiej marki Hakan Samuelsson bije się w pierś i przyznaje wprost, że liczba błędów w nowej architekturze oprogramowania jest „na poziomie nieakceptowaln...
Kadra U-21 rozkwita pod wodzą Jerzego Brzęczka. Na razie grają fantastycznie w eliminacjach do mistrzostw Europy i to zasługa byłego selekcjonera dorosłej reprezentacji Polski. Po ogłoszeniu nominacji Brzęczka na trenera młodzieżówki Zbigniew Boniek...
Ukraina zaczęła stosować jeżdżące roboty-bomby? A my mamy żywe bomby! Szokującą nową praktykę rosyjskiego dowództwa ujawnił jeden ze szturmowców 82 pułku zmotoryzowanego pod Wołczańskiem w obwodzie charkowskim. Twierdzi on, że żołnierzom, którzy nie...
Pierogi bieszczadzkie to prawdziwa duma podkarpackiej kuchni. Proste, ale niezwykle aromatyczne połączenie kaszy gryczanej, białego sera i świeżej mięty sprawia, że są one jedyne w swoim rodzaju. Ich smak jest esencją górskiej prostoty. Kto spróbuje...
Jeśli masz w domu miłośników twarożku śniadaniowego, nawet się nie zastanawiaj się, tylko od razu przejdź do zagniatania ciasta na pierogi. Lekkie i kremowe nadzienie z pewnością przypadnie im do gustu.
Z niewielu rzeczy Polacy są tak dumni jak z pierogów, a ich różnorodność smaków i składników sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Połączenie dwóch składników i kilku przypraw sprawi, że otrzymujemy aromatyczny obiad dla całej rodziny.
Pierogi z ziemniakami mogą smakować inaczej niż tradycyjne ruskie. Remigiusz Rączka udowodnił, że farsz bez twarogu wcale nie musi być nudny, bo wystarczy wymienić go na zupełnie inne składniki. Takim pierogom nikt nie może się oprzeć.
Chociaż pierogi są dumą polskiej kuchni, nie oznacza to, że nie możemy czerpać inspiracji z innych państw – zwłaszcza tych, których smaki podbiły cały świat. Do takich z pewnością należy kuchnia włoska.
To jeden z moich ulubionych przepisów, gdy szukam przekąsek na imprezę lub wieczór przy dobrym filmie. Zawsze wzbudzają zainteresowanie przy stole i znikają znacznie szybciej niż pozostałe smakołyki.
Podczas imprez stół zwykle ugina się pod ciężarem przekąsek, a wśród nich nie może zabraknąć tych chrupiących roladek. Doskonale łączą się z kremowym farszem i świeżym dipem, stanowiąc pyszną alternatywę dla klasycznych zawijańców i koreczków.