Marzy ci się obiad jak w dzieciństwie? Kotlety mielone, młode ziemniaki, mizeria... ach jak to smakowało u babci. Możesz zrobić podobne kotlety, tylko pamiętaj o kilku przydatnych wskazówkach. Mamy też sprawdzoną recepturę.
Ilość odsłon: 17
źródło: https://pysznosci.pl/dodaj-do-kotletow-a-beda-soczyste-jak-babcine-ten-przepis-udaje-sie-kazdemu,7050865744366496a
kategoria: rozrywka, 2024-07-19 21:33:03
Inne znaleziska:
28 To najczęstsze błędy podczas robienia kotletów. Dodaj jeden składnik a panierka nie odpadnie
fakt.pl
Zdarzało Ci się, że podczas smażenia chrupiąca panierka odpadała z kotleta schabowego? Okazuje się, że jest na to proste rozwiązanie. Wystarczy zastosować metodę babć, która na zawsze odmieni proces przyrządzania kotletów. Do tradycyjnej panierki z j...
fakt.pl, 2024-07-12 19:00:05
2024-07-12 19:00:05
24 Japończycy używają tego do panierowania mięsa. Bardziej chrupiących kotletów jeszcze nie jadłeś
pysznosci.pl
Jest idealnie chrupiąca, a zdaniem wielu osób bije na głowę bułkę tartą. Panierka panko to japoński wynalazek, który podbija serca i żołądki konsumentów na całym świecie. Jeśli jeszcze go nie znałeś — najwyższy czas to nadrobić!
pysznosci.pl, 2024-07-12 14:38:02
2024-07-12 14:38:02
21 Takich kotletów pozazdrości sąsiadka. Kosztują grosze i są bez mięsa
pysznosci.pl
Pod nazwą kotlety kryje się wiele przysmaków. Jedni od razu myślą o schabowych, inni rozmarzają się na temat mielonych od babci, a niektórzy już zacierają ręce na ziemniaczane. Mało osób jednak wie, że można przygotować je również z kapusty.
pysznosci.pl, 2024-07-22 12:50:02
2024-07-22 12:50:02
17 Za komuny woleliśmy od kotletów. Nic dziwnego, bo jest smaczniejszy i rozpływa się w ustach
pysznosci.pl
Czasem z sentymentem wracamy do wspomnień przed lat, przypominając sobie zapachy i smaki z dzieciństwa. Jednym z dań, które swój pik popularności miało w czasach PRL, był rumsztyk z cebulą. Warto wrócić do tego przepisu i przypomnieć sobie przepis na...
pysznosci.pl, 2024-07-24 12:48:02
2024-07-24 12:48:02
16 Zanim Makłowicz doda jajka do mięsa, robi jedną rzecz. Gwarancja pulchnych i niewiarygodnie soczystych kotletów
pysznosci.pl
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.
pysznosci.pl, 2024-07-27 15:16:01
2024-07-27 15:16:01
35 Zamiast zwykłych kotletów, zrób siekane z piekarnika. Pochwali nawet teściowa
pysznosci.pl
Kotlety siekane to wspaniały przepis na pierś z kurczaka dla osób, którym znudziły się już klasyczne filety w panierce. Każdy kęs skrywa w sobie mnóstwo smaku dzięki wielu różnorodnym składnikom. Dzieje się dużo, ale całość jest tak harmonijna i smac...
pysznosci.pl, 2024-08-01 08:16:03
2024-08-01 08:16:03
16 Żadne kopytka czy pieczone ziemniaczki. Pani Henia do kotletów podaje jeszcze lepszy dodatek
pysznosci.pl
Złociste i chrupiące kuleczki ziemniaczane to świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków, które zostały z obiadu. Wystarczy wymieszać je z odrobiną mąki ziemniaczanej i ulubionymi ziołami. Przepis pani Heni robi furorę.
pysznosci.pl, 2024-08-06 10:28:03
2024-08-06 10:28:03
17 Ścieram na tarce i łącze z tym mięsem. Moich kotletów nic nie przebije
smakosze.pl
Nie masz pomysłu na obiad? Zrób kotlety z kurczaka z tego przepisu, a posiłek będzie należał do udanych. Już pierwszy kęs zachwyci domowników i poproszą nie tylko o dokładkę, ale też o to, abyś przyrządzała je znacznie częściej. Danie będzie smaczne,...
smakosze.pl, 2024-08-09 09:00:04
2024-08-09 09:00:04
18 Wrzuciłem do kotletów mielonych zamiast bułki. Najgorszy dodatek, rodzina nie zjadła nawet kęsa
smakosze.pl
Mięso mielone wiele zniesie. Jednak nie każdy dodatek nadaje się do kotletów mielonych. Warto zwrócić uwagę na składniki, które tradycyjnie wchodzą w skład tego przysmaku.
smakosze.pl, 2024-08-09 17:34:03
2024-08-09 17:34:03
28 Już nigdy nie zrobię klasycznych kotletów z mięsa mielonego. Ten przepis pasuje mi 100 razy bardziej
smakosze.pl
Ten przepis pozwala wydobyć niezwykłe właściwości zwykłego mięsa mielonego. Zmienia je bowiem w pieczeń, którą przygotowuje się banalnie, ale która na stole wygląda obłędnie. Tak też zresztą smakuje.
smakosze.pl, 2024-08-15 08:36:03
2024-08-15 08:36:03