Kawa to dla wielu z nas nieodłączna część porannej rutyny — pobudza i dodaje energii, szczególnie w ciężkie dni. Pijemy ją na różne sposoby: czarną, z mlekiem, cukrem, a nawet z tonikiem. Tymczasem Francuzki mają własny kawowy trik, który nie tylko smakuje wyjątkowo, ale też pomaga im dbać o sylwetk...
Ilość odsłon: 8
źródło: https://pysznosci.pl/francuzki-nie-dodaja-mleka-do-kawy-siegaja-po-inny-skladnik-i-maja-plaskie-brzuchy,7166117806508704a
dodano: 2025-06-11 08:04:02
Inne znaleziska:
Polskie siatkarki rozbiły Francuzki. W pierwszym secie to była istna rzeź
fakt.pl
Polskie siatkarki wygrały przedostatni mecz przed igrzyskami olimpijskimi. Biało-Czerwone pokonały Francuzki 3:0 w drugim meczu Memoriały Agaty Mróz-Olszewskiej. Zawodniczki Stefano Lavariniego w pierwszym secie urządziły prawdziwą rzeźnię.
fakt.pl, 2024-07-18 22:14:02
2024-07-18 22:14:02
Bije na głowę nawet tiramisu. Nie spodziewasz się, co Włosi dodają do deseru
pysznosci.pl
Wydaje ci się, że o włoskich słodkościach wiesz już bardzo dużo? Kto nie jadł tiramisu, panna cotty czy chrupiących cantucci... Jednak wciąż mogą one zaskoczyć. Przykład? Torta Barozzi. Nie jest na pewno jeszcze tak znany, jak wcześniej wymieniane, a...
pysznosci.pl, 2024-08-08 15:08:03
2024-08-08 15:08:03
Taką surówkę dodają do najlepszych kebabów. Pracownik mojej ulubionej budki zdradził mi przepis
pysznosci.pl
Przepisów na pyszne surówki nigdy dość, chociaż gdy poznałam ten, wszystkie inne odeszły do lamusa. Świetnie pasuje do pieczony mięs, a postawiona na stole podczas wspólnego grillowania z przyjaciółmi znika szybciej niż małosolne.
pysznosci.pl, 2024-07-18 10:39:02
2024-07-18 10:39:02
Powoduje cukrzycę i zatyka tętnice. Polacy notorycznie dodają go do kawy
smakosze.pl
Wielu z nas nie wyobraża sobie poranka bez mocnej, aromatycznej kawy. Świeżo zmielone ziarna pachną cudownie, a sam napój dodaje nam energii i poprawia nastrój. O ile sama kawa praktycznie nie ma kalorii i działa korzystnie na nasze zdrowie, ten prod...
smakosze.pl, 2024-07-20 11:45:05
2024-07-20 11:45:05
Niemal wszyscy dodają to do zupy pomidorowej. Mało kto zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa
fakt.pl
Zupa pomidorowa to nieodłączny element polskiego menu. Wielu z nas nie wyobraża sobie obiadu bez tego smakowitego dania. Niestety, nawet tak tradycyjne potrawy mogą kryć w sobie pewne zagrożenia dla zdrowia.
fakt.pl, 2024-07-23 11:04:02
2024-07-23 11:04:02
Niektórzy dodają do kiszonych ogórków. Zbija cholesterol i łagodzi wzdęcia
pysznosci.pl
Jeśli nasiona kolendry kojarzą ci się jedynie z domowymi przetworami, najwyższy czas to zmienić. Mimo że smakiem i aromatem odbiegają od popularnych liści, mogą świetnie podkręcić smak wielu dań, a nawet wynieść je na zupełnie inny poziom. To jednak...
pysznosci.pl, 2024-07-23 17:22:01
2024-07-23 17:22:01
Tylko najlepsi kucharze dodają łyżkę do rosołu. Poprawia smak zupy lepiej niż maggi
pysznosci.pl
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...
pysznosci.pl, 2024-07-28 12:31:02
2024-07-28 12:31:02
Wśród turystów budzi lęk, a na Sardynii się nim zajadają. Trudno uwierzyć, co dodają do sera
smakosze.pl
Ten ser jest szkodliwy dla organizmu, nielegalny, a przy tym, delikatnie mówiąc, mało apetyczny. Nic więc dziwnego, że gdzieś na świecie znajdują się smakosze tego specjału. Oto casu marzu – sardyński przysmak z żywymi larwami.
smakosze.pl, 2024-08-21 17:43:03
2024-08-21 17:43:03
Polacy na potęgę dodają do leczo. Robert Makłowicz łapie się za głowę
pysznosci.pl
A ty, jak robisz leczo? Kiedy słysząc to hasło, na myśl przychodzą ci takie składniki jak pieczarki, cukinia, może nawet bakłażan, koniecznie zerknij, co na ten temat do powiedzenia ma Robert Makłowicz. Znawca wyjaśnił w kilku słowach, co jest, a co...
pysznosci.pl, 2024-09-01 13:50:04
2024-09-01 13:50:04
Polacy ciągle dodają to do rosołu. Najgorszy możliwy składnik
smakosze.pl
Rosół jest tradycyjną zupą uwielbianą przez miliony Polaków. Według najnowszych doniesień okazuje się, że jeden z popularnych składników dania jest bardzo niebezpieczny dla zdrowia. Czytaj dalej, a dowiesz się, co to za dodatek oraz dlaczego należy g...
smakosze.pl, 2024-09-15 09:03:03
2024-09-15 09:03:03