5 Niektórzy dodają do kiszonych ogórków. Zbija cholesterol i łagodzi wzdęcia
Jeśli nasiona kolendry kojarzą ci się jedynie z domowymi przetworami, najwyższy czas to zmienić. Mimo że smakiem i aromatem odbiegają od popularnych liści, mogą świetnie podkręcić smak wielu dań, a nawet wynieść je na zupełnie inny poziom. To jednak nie koniec pozytywów, jakie niesie za sobą posiadanie w domu tych drogocennych ziaren.
Ilość odsłon: 5
źródło: https://pysznosci.pl/niektorzy-dodaja-do-kiszonych-ogorkow-zbija-cholesterol-i-lagodzi-wzdecia,7052231654025856a
kategoria: rozrywka, 2024-07-23 17:22:01
Inne znaleziska:
6 Masz te dolegliwości? Lepiej zrezygnuj z jedzenia ogórków kiszonych
pysznosci.pl
Mimo że zachwalane i polecane nie powinny znajdować się w diecie każdego. Istnieje kilka przeciwwskazań do spożywania ogórków kiszonych. Zobacz, kto nie powinien ich jeść.
pysznosci.pl, 2024-07-15 21:02:02
2024-07-15 21:02:02
4 Takich ogórków kiszonych nie jedz. Zatrucie gwarantowane
pysznosci.pl
Z pewnością zastanawia cię biały osad zgromadzony na świeżej kiszonce lub niepokoi gazująca zawartość słoika z kiszonymi ogórkami. Niektórzy mogli też zauważyć biały kożuch, który przypominać może pleśń. Czy są to objawy zepsucia produktu? Po jakie o...
pysznosci.pl, 2024-07-22 19:23:01
2024-07-22 19:23:01
2 Najgorsza woda do kiszonych ogórków. Tracą wszystkie cenne właściwości
smakosze.pl
Czy wiesz, że smak kiszonych ogórków zależy także od wody, z której przygotowujesz roztwór? Jeden błąd może wiele kosztować. Dlatego dowiedz się, jakiej wody nie używać i jakich jeszcze błędów nie popełniać. Dzięki temu górki kiszone wyjdą doskonałe...
smakosze.pl, 2024-08-05 22:33:02
2024-08-05 22:33:02
1 Nie porzeczki i dębu. Gessler wrzuca do kiszonych ogórków zupełnie inne liście
smakosze.pl
Ogórki kiszone są smaczne i zdrowe. Zwykle robimy je z dodatkiem liści porzeczki lub dębu. Jednak warto sięgnąć po sposób Magdy Gessler na tę kiszonkę. Znana restauratorka do kiszenia ogórków wykorzystuje liście, które znajdziesz w niejednym ogrodzie...
smakosze.pl, 2024-08-08 09:32:02
2024-08-08 09:32:02
7 Taką surówkę dodają do najlepszych kebabów. Pracownik mojej ulubionej budki zdradził mi przepis
pysznosci.pl
Przepisów na pyszne surówki nigdy dość, chociaż gdy poznałam ten, wszystkie inne odeszły do lamusa. Świetnie pasuje do pieczony mięs, a postawiona na stole podczas wspólnego grillowania z przyjaciółmi znika szybciej niż małosolne.
pysznosci.pl, 2024-07-18 10:39:02
2024-07-18 10:39:02
4 Powoduje cukrzycę i zatyka tętnice. Polacy notorycznie dodają go do kawy
smakosze.pl
Wielu z nas nie wyobraża sobie poranka bez mocnej, aromatycznej kawy. Świeżo zmielone ziarna pachną cudownie, a sam napój dodaje nam energii i poprawia nastrój. O ile sama kawa praktycznie nie ma kalorii i działa korzystnie na nasze zdrowie, ten prod...
smakosze.pl, 2024-07-20 11:45:05
2024-07-20 11:45:05
5 Niemal wszyscy dodają to do zupy pomidorowej. Mało kto zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa
fakt.pl
Zupa pomidorowa to nieodłączny element polskiego menu. Wielu z nas nie wyobraża sobie obiadu bez tego smakowitego dania. Niestety, nawet tak tradycyjne potrawy mogą kryć w sobie pewne zagrożenia dla zdrowia.
fakt.pl, 2024-07-23 11:04:02
2024-07-23 11:04:02
7 Tylko najlepsi kucharze dodają łyżkę do rosołu. Poprawia smak zupy lepiej niż maggi
pysznosci.pl
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...
pysznosci.pl, 2024-07-28 12:31:02
2024-07-28 12:31:02
2 Bije na głowę nawet tiramisu. Nie spodziewasz się, co Włosi dodają do deseru
pysznosci.pl
Wydaje ci się, że o włoskich słodkościach wiesz już bardzo dużo? Kto nie jadł tiramisu, panna cotty czy chrupiących cantucci... Jednak wciąż mogą one zaskoczyć. Przykład? Torta Barozzi. Nie jest na pewno jeszcze tak znany, jak wcześniej wymieniane, a...
pysznosci.pl, 2024-08-08 15:08:03
2024-08-08 15:08:03
5 Wśród turystów budzi lęk, a na Sardynii się nim zajadają. Trudno uwierzyć, co dodają do sera
smakosze.pl
Ten ser jest szkodliwy dla organizmu, nielegalny, a przy tym, delikatnie mówiąc, mało apetyczny. Nic więc dziwnego, że gdzieś na świecie znajdują się smakosze tego specjału. Oto casu marzu – sardyński przysmak z żywymi larwami.
smakosze.pl, 2024-08-21 17:43:03
2024-08-21 17:43:03