Placki ziemniaczane to jedno z tych dań, które uwielbiają wszyscy, jednak przygotowanie ich tradycyjnym sposobem, z użyciem tarki, może być czasochłonne. Co zrobić, gdy nie mamy czasu lub ochoty na ścieranie ziemniaków? Odkryłam sposób na przygotowanie najlepszych placków ziemniaczanych bez użycia t...
Choć początek, zarówno kalendarzowej, jak i astronomicznej jesieni jeszcze przed nami, wielu już z utęsknieniem czeka na noc, podczas której nastąpi zmiana z czasu letniego na zimowy. Mimo trwającej od lat dyskusji dotyczącej zmiany czasu Unia Europe...
"Jeśli zostanę wezwana, zaproszona, poproszona na przesłuchanie do prokuratury, to oczywiście się stawię" - powiedziała Małgorzata Manowska w Porannej rozmowie w RMF FM. Robert Mazurek dopytał I Prezes Sądu Najwyższego, czy jeśli zostanie wezwana jak...
W przerwie między zawodowymi zobowiązaniami Marta Manowska znalazła chwilę czasu na wizytę u fryzjera. Efekty? Jak sama mówi, takich włosów jeszcze nie miała.
Balaton. W latach 80. jedni o nim marzyli jak o najbardziej egzotycznych podróżach. A ci, którzy spędzali tam wakacje, do dziś wspominają je z ogromnym sentymentem. To było jak inny świat, niemal Lazurowe Wybrzeże komuny. Ale dziś, gdy mamy Chorwację...
Dżemy są szczególnie lubiane w moim domu. Pyszne owoce zamknięte w słoiczkach najlepiej smakują zimą. Jednak ten dżem z jeżyn bez pestek nie ma sobie równych. Jest prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny.
Kiedy pierwszy raz udało mi się powiedzieć monolog w całości, upadłam na kolana i się poryczałam. Dobrnęłam pamięciowo do końca! To już był wyczyn - mówi aktorka odgrywająca rolę Molly Bloom w spektaklu, który dziś wieczorem ma premierę w Teatrze im....
Czysty zamrażalnik wygląda estetycznie, pobiera minimalną ilość energii i działa bez zarzutu. To wszystko może zostać zburzone przez lód. On niestety lubi się pojawiać na ściankach zamrażarki i nie można go bagatelizować. Oblodzone urządzenie musi pr...
Lekkie, wsuwane, a dzięki elastycznej cholewce idealnie dopasują się do każdej stopy. Nie można im też odmówić zwiewności i gustu, które zapewniają im ażurowe zdobienia.
Kto nie lubi purée ziemniaczanego? Cóż, nawet jeśli wśród nas jest taka osoba, to po wypróbowaniu przepisu Tomasza Strzelczyka na ten dodatek skrobiowy do obiadu, z całą pewnością nastąpi u niej zmiana zdania na ten temat. Tajemnica tkwi w dwóch niet...
Kiedy zaczyna się sezon na bób, staram się w pełni wykorzystać ten czas, nie tylko gotując go i podając z koperkiem i masłem, ale również przygotowując pyszne kotlety. To prosty i smaczny przepis na pyszny obiad, którym naje się cała rodzina.