Dżemy są szczególnie lubiane w moim domu. Pyszne owoce zamknięte w słoiczkach najlepiej smakują zimą. Jednak ten dżem z jeżyn bez pestek nie ma sobie równych. Jest prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny.
Prawie nikt nie robi z niej dżemu, a szkoda. Doskonale pasuje do rozmaitych deserów. Mowa o cukinii. Z tego warzywa zrobimy nie tylko ketchup i musztardę, ale również smakowity dżem. Ten z przepisu Ewy Wachowicz posmakuje nawet najbardziej wybrednym.
Jeśli lubisz pyszne przetwory, to koniecznie poznaj przepis na gruszkoladę. Połączenie gruszek z uwielbianym smakołykiem zapewnia doskonały efekt. Przepis od Kobiety z Zachodu szturmem zdobywa Internet.
Zapomnij o dżemie ze sklepu. Przygotuj domowy z sezonowego owocu, który nie ma sobie równych. Z tym przepisem dżem z borówek zrobisz nie tylko łatwo, ale też bez dodatku cukru. Smak zachwyci wszystkich i poproszą, abyś przyrządzała ten dżem znacznie...
Z tym prostym przepisem przygotujesz dżem z dowolnej odmiany winogron. Jest on łatwy w przygotowaniu i nie zawiera dodatkowego cukru. Wykorzystujemy tylko naturalne właściwości owoców.
Pamiętasz domowej roboty dżemy z dzieciństwa, w których zanurzało się palce, kiedy babcia nie patrzyła? Z pewnością wielu osobom ślinka cieknie na myśl o tej słodyczy, jednakże w dobie większej świadomości na temat zdrowego odżywiania staramy się uni...
Domowe dżemy biją na głowę te sklepowe. Owoców w gotowcach The post Tak zagęścisz dżem bez cukru i żelfixu. Wystarczy 1 dodatek appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Ofensywa kurska bez sensu? Równie dobrze Ukraina mogłaby zdobyć Moskwę i Władywostok, a oni i tak napiszą, że to „bez sensu”. Trwająca równo miesiąc ukraińska ofensywa w rosyjskim obwodzie kurskim wyraźnie spowolniła, jeśli w ogóle nie st...
Nie jestem wielką mistrzynią owocowych przetworów, jednak ten dżem robię co roku. Czarne porzeczki nadają mu niezwykłego aromatu. Jest wyrazisty, kwaskowaty, niepowtarzalny. Nie wyobrażam sobie bez niego świątecznego piernika i wielu innych wypieków.
To chyba najbardziej nietuzinkowy dżem, jaki można znaleźć. Sekretem jest składnik, którego nie spodziewalibyśmy się w przetworach. Jednak śniadanie z naleśników czy placuszków potrafi zmienić w coś zupełnie niezwykłego.
Sezon na polskie jabłka trwa już od lipca, a kolejne kosze ze zbiorami będą coraz cięższe. Owocowy urodzaj warto wykorzystać w kuchni, przygotowując pyszne przetwory do spiżarni. Zamiast klasycznego dżemu z jabłek, przygotowuję jego słodką i pyszną w...