Sezon ogórkowy oznacza, że na wielu polskich stołach kiszone ustępując małosolnym. Chrupiące ogórki to świetny dodatek do wielu potraw, ale również zdrowa przekąska. Z tym przepisem już następnego dnia możesz cieszyć się smakiem.
Piotr Ogiński, znany z kulinarnych eksperymentów, postanowił podzielić się z nami swoim niezawodnym przepisem na małosolne ogórki. Choć na pierwszy rzut oka przepis wydaje się klasyczny, to jedna nietypowa przyprawa dodana na końcu sprawia, że ogórki...
Sezon ogórkowy w pełni. Wysokie temperatury za oknem skłaniają, by sięgać po zdrowe i lekkie potrawy, bazujące na warzywach. A ogórki małosolne są w tej kategorii prawdziwym liderem. Świetnie smakują solo, jako dodatek do obiadu, a także dopełnienie...
Jak ogórki to nie tylko kiszone i małosolne. Zrób je z tego przepisu, a smakiem zachwycą każdego. Ich sekret tkwi w zalewie, którą przygotujesz z niezwykłego składnika.
Pomidory kisimy rzadziej niż ogórki, a jeszcze rzadziej przyrządzamy z nich małosolne. Ulubieniec polskich kucharzy i kucharek, Tomasz Strzelczyk postanowił to zmienić. Jego przepis jest prosty i daje pyszne efekty. Pomidorki wykorzystasz np. jako do...
Czy jest lepszy sposób na świeże ogórki gruntowe niż kruche małosolne lub aromatyczne kiszone? Nic nie przebije tych sposobów przetwarzania, dzięki którym ogórki zyskują nowy wymiar smaku i zachowują swoje wartości odżywcze na dłużej. Prezentujemy św...
Ogórki kiszone możemy jeść na okrągło. Jednak martwić może jedno w przetworach. Dlaczego ogórki kiszone wychodzą puste w środku? Na tę bolączkę jest skuteczny sposób.
Serowa chmurka to ciasto, które urzeka swoim delikatnym smakiem i puszystą konsystencją. Mięciutki biszkopt przełożony został lekkim kremem na bazie serków waniliowych i nasączony dżemem o smaku kiwi. Całość jest orzeźwiająca, lekka i po prostu przep...
Jogurtowe ciasto z owocami to najlepszy przepis na letni deser. Udaje się za każdym razem, a smakuje tak dobrze, że szybko zostają jedynie okruszki. Nawet jeśli myślisz, że masz dwie lewe ręce do pieczenia, to ten przepis szybko to zmieni.
Makaron z kurkami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody. Przygotowanie jest bardzo proste, a smak tak wspaniały, że śmiało można serwować go nawet w restauracjach. Przygotowanie pysznego obiadu jest prostsze, niż myślisz.
Kiedy znudzą ci się nieco już oklepane mielone, a na schabowe nie chcesz już patrzeć, to znak, że pora odświeżyć stary przepis na zraziki dworskie. Zanim jednak pobiegniesz do sklepu mięsnego po kawałek wołowiny, wczytaj się dobrze w przepis. Zraziki...