Sezon ogórkowy oznacza, że na wielu polskich stołach kiszone ustępując małosolnym. Chrupiące ogórki to świetny dodatek do wielu potraw, ale również zdrowa przekąska. Z tym przepisem już następnego dnia możesz cieszyć się smakiem.
Piotr Ogiński, znany z kulinarnych eksperymentów, postanowił podzielić się z nami swoim niezawodnym przepisem na małosolne ogórki. Choć na pierwszy rzut oka przepis wydaje się klasyczny, to jedna nietypowa przyprawa dodana na końcu sprawia, że ogórki...
Sezon ogórkowy w pełni. Wysokie temperatury za oknem skłaniają, by sięgać po zdrowe i lekkie potrawy, bazujące na warzywach. A ogórki małosolne są w tej kategorii prawdziwym liderem. Świetnie smakują solo, jako dodatek do obiadu, a także dopełnienie...
Jak ogórki to nie tylko kiszone i małosolne. Zrób je z tego przepisu, a smakiem zachwycą każdego. Ich sekret tkwi w zalewie, którą przygotujesz z niezwykłego składnika.
Pomidory kisimy rzadziej niż ogórki, a jeszcze rzadziej przyrządzamy z nich małosolne. Ulubieniec polskich kucharzy i kucharek, Tomasz Strzelczyk postanowił to zmienić. Jego przepis jest prosty i daje pyszne efekty. Pomidorki wykorzystasz np. jako do...
Czy jest lepszy sposób na świeże ogórki gruntowe niż kruche małosolne lub aromatyczne kiszone? Nic nie przebije tych sposobów przetwarzania, dzięki którym ogórki zyskują nowy wymiar smaku i zachowują swoje wartości odżywcze na dłużej. Prezentujemy św...
Ogórki kiszone możemy jeść na okrągło. Jednak martwić może jedno w przetworach. Dlaczego ogórki kiszone wychodzą puste w środku? Na tę bolączkę jest skuteczny sposób.
Łatwiej się nie da. Ten trik pozwoli ci uzyskać chrupiące i pyszne ogórki małosolne jeszcze szybciej. Wystarczy, że sięgniesz po dodatkowy składnik, który zapewne masz w swojej kuchni.
Poznaj przepis Ewy Wachowicz i ulepsz swoje ogórki małosolne. Jeden dodatek sprawi, że nabiorą wyjątkowego smaku. Wypróbuj ten sposób, a już nigdy nie przyrządzisz ich tradycyjną metodą. Smak trafi w gusta każdego.
Ogórki kiszone to przysmak wielu Polaków. Niestety, nawet drobne błędy podczas kiszenia mogą zepsuć smak i konsystencję tych pysznych warzyw. Jak zatem uniknąć niesmacznych i sflaczałych ogórków? Ważny jest między innymi wybór soli. Podpowiadamy, jak...
Ogórki kiszone śmiało można nazwać naszym przysmakiem narodowym. Są pyszne i zdrowe. Stanowią też doskonały dodatek do dań obiadowych i przekąsek. Magda Gessler ujawnia swój sposób na tę pyszną kiszonkę. Dodaje jeden ważny składnik.