Suszona włoszczyzna to produkt, który można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Jest to mieszanka różnych warzyw korzeniowych, które zostały poddane procesowi suszenia. Co można zrobić z suszonych warzyw? Czy i dlaczego warto po nie sięgać?
Podejrzane przyprawy z Egiptu nie zostały wpuszczone do naszego kraju. Tak zadecydowała Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS) z Poznania. Kontrolerzy zablokowali przeszło 5 ton przypraw.
Najwybitniejsi mistrzowie kulinarni z zapałem korzystają z niego w swojej kuchni, ponieważ ma on zdolność nadania niezrównanego smaku i zapachu wielu danym. Każdy z nas może doświadczyć tego na własnej skórze, bowiem stworzenie bouquet garni jest zad...
Zakopane zimą to więcej niż narty i malownicze widoki – to także kulinarna podróż pełna góralskich specjałów, które rozgrzeją cię w mroźne dni. Od grillowanych oscypków po aromatyczną kwaśnicę i regionalne nalewki – odkryj smaki, które musisz spróbow...
Kostki rosołowe to produkt dość problematyczny. Kiedy powstały, rozwiązały wiele naszych problemów. Jednak kiedy na dobre zadomowiły się w naszej kuchni, nie wychodzi to nam na zdrowie i warto poszukać naturalnych alternatyw.