Nasiona lnu, zwane siemieniem lnianym, od wieków doceniane są za dobroczynne właściwości. Zawierają zdrowe tłuszcze, błonnik i antyoksydanty, a także kwasy omega-3, lignany i witaminę E. Kluczowe jednak pozostaje ich odpowiednie przygotowanie — tylko wtedy możemy czerpać pełnię korzyści z tego natur...
Gołąbki kochamy wszyscy. Jednak każdy z nas robi je zupełnie inaczej. Jedni jedzą je polane sosem pomidorowym, drudzy bez. Niektórzy podsmażają mięso, a inni nie. Jak powinno się robić?
W kuchni dobrej gospodyni nie tylko nic się nie zmarnuje, ale jeszcze zyska przy tym zupełnie nowe życie. Tak jest w przypadku ziemniaków, które zostały po obiedzie z poprzedniego dnia. W kilka chwil zamieniam je w pyszne kotlety ziemniaczane, któryc...
Kotlety mielone robię według prostego przepisu, a efekt jest wart polecenia. Danie wyróżnia się wyjątkową soczystością. Zawdzięcza ją temu składnikowi, który trafia do masy na mielone.
Zapomnij o tradycyjnych mielonych. Poznaj przepis, dzięki któremu kotlety mielone będą nie tylko smaczniejsze, ale też o wiele bardziej soczyste. Wystarczy dodać do nich jeden składnik, który dostaniesz w każdym sklepie. Od teraz ten prosty trik będz...
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przyrządza kotlety mielone. Z jego przepisu wychodzą smaczne jak nigdy wcześniej. Podane na obiad zachwycają wszystkich. Mięso, z których je przygotowuje może być sporą niespodzianką.
Jak zrobić dobrego kotleta mielonego? Choć to danie od lata pojawia się w polskich domach, to nie każdemu wychodzi. Sztuką jest zrobienie kotletów, które będą chrupiące, ale jednocześnie soczyste w środku. Przedstawiamy przepis, który zawsze wychodzi...
Kotlety mielone to klasyk polskiej kuchni, który w wielu domach gości od pokoleń. Kochają je dzieci, przepadają za nimi dorośli. Odpowiednio przygotowane rozpływają się w ustach.
Zrazy z mięsa mielonego brzmią dla wielu osób zagadkowo, ale z drugiej strony to popularna propozycja na obiad w polskich domach. U mnie mięso mielone z indyka przygotowałem niczym faszerowane kotlety - do środka trafiła spora porcja drobno pokrojony...
Przygotowanie kotletów sarmackich było dobrą decyzją. Dzisiaj to właśnie one są jedną z ulubionych potraw mojej rodziny. Można więc powiedzieć, że polska tradycja szlachecka na dobre zadomowiła się w moim mieszkaniu. I kto by pomyślał, że będzie to k...
W kuchni, jak w modzie - nic nie przemija, tylko powraca w nowym wydaniu. Tomasz Strzelczyk przypomniał przepis na kotlety z mortadeli. Pamiętasz ich smak? Przygotuj je na obiad, a domownicy będą zaskoczeni, że to nie mielone, czy schabowe. Pokochają...